Aquestes són les platges sense fum de la Comunitat Valenciana

Més de seixanta platges valencianes estan adherides a la Xarxa de Platges Sense Fum, en les quals no està prohibit fumar, però sí que es busca que siguen un espai més saludable

Platja del Bol Nou, en la Vila Joiosa
Platja del Bol Nou, en la Vila Joiosa / Imatge d'arxiu

A la Comunitat Valenciana 69 platges s’han adherit a la Xarxa de Platges Sense Fum, segons les dades que ha fet públiques la Conselleria de Sanitat i Salut Pública amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra cada 31 de maig. És una mesura de caràcter divulgatiu i no sancionador, és a dir, no està prohibit per llei fumar en aquestes platges, però sí que es busca fer-ne un espai més saludable.

La Xarxa de Platges Sense Fum es va crear el 2014, i en només huit anys ha aconseguit que s’hi adherisquen més de 500 platges de tot Espanya i cinquanta piscines d’Andalusia.

A la Comunitat Valenciana són 69 corresponents a 14 municipis. La major part es concentren a la província d’Alacant, perquè totes les platges del Campello i de la Vila Joiosa –17 i 13 respectivament– s’han adherit a la xarxa. A més, tant Elx (Baix Vinalopó) com Alacant tenen 6 platges sense fum, una de les quals és la de l’Illa de Tabarca, que també és una de les 25 millors platges d’Espanya, segons la revista National Geographic. Juntament amb la platja del Marge Roig de Dénia, en fan 43 en tota la província.

Cala del Morro Blanc a el Campello (Alacantí)
Cala del Morro Blanc a el Campello (Alacantí) / Ajuntament d'el Campello

La segona província amb més platges sense fum és la de Castelló, on hi ha sis municipis, amb un total de 18 platges que s’han adherit a la xarxa. Els municipis amb més platges sense fum són Moncofa i Benicarló, perquè totes les seues platges –6 i 5, respectivament– formen part de la xarxa. Nules en té 3, mentre que Xilxes i Almassora en tenen 2 i 1, respectivament. 

La província de València es queda arrere, ja que només té tres municipis amb platges sense fum: València (4 platges), Tavernes de la Valldigna (3) i Alboraia, que només en té 1. En total, 8 platges.

Tots els municipis esmentats reberen el passat divendres de mans de la secretaria autonòmica de Salut i Sanitat Pública, Isaura Navarro, una bandera per cada platja adherida a la xarxa. 

Platja de la Patacona a Alboraia (Horta Nord)
Platja de la Patacona a Alboraia (Horta Nord) / Instagram @sientealboraya

La Xarxa de Platges Sense Fum és una iniciativa de l’associació No Fumadores, que treballa per la defensa dels fumadors i fumadores passives. L’objectiu de la xarxa és que les platges siguen llocs saludables on poder gaudir sense el fum de segona mà i sense puntes de cigarret, que són, a més, un element altament contaminant. La Xarxa de Platges Sense Fum es va crear el 2014, i en només huit anys ha aconseguit que s’hi adherisquen més de 500 platges de tot Espanya i cinquanta piscines d’Andalusia.

També et pot interessar

stats