Amazon inaugura el nou centre logístic d'Onda

El directiu d'Amazon, Fred Pattje, acompanyarà el president Ximo Puig i l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, en la primera visita per les instal·lacions

Dilluns serà la inauguració oficial del nou centre logístic d’Amazon a Onda
Dilluns serà la inauguració oficial del nou centre logístic d’Amazon a Onda / À Punt NTC

El gegant mundial líder en comerç electrònic, Amazon, va iniciar fa pocs dies la seua activitat al nou centre logístic d’Onda (Plana Baixa) i és aquest dilluns quan inaugura oficialment la planta. Es tracta d’una superfície d’entre 60.000 i 80.000 metres quadrats, situada en una parcel·la de 200.000.

L'acte d'obertura comptarà amb la presència de Fred Pattje, director d'Amazon Customer Fulfillment de França, Itàlia i Espanya, que s'encarregarà de mostrar al president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, les noves instal·lacions.

El d'Onda és el primer centre logístic de la companyia a la Comunitat Valenciana. Es troba en una àrea industrial amb una ubicació estratègica, al costat de l'autovia de la Plana (CV-10), prop del port de Castelló i dels aeroports de Benlloc i Manises. D’aquesta manera, la localitat de la Plana Baixa se suma a la xarxa de 175 centres logístics que la companyia té repartits arreu del món per a reforçar la xarxa de distribució.

L'oportunitat de mil nous llocs de treball que promet la nova planta xoca amb alguns conflictes salarials i de conveni. Mentre que Amazon afirma que ofereix un lloc de treball modern, segur i amb salaris competitius, el 80% de la faena que genera el gegant comercial és dins dels magatzems i en l’esglaó més baix. Per això, la construcció del centre logístic d’Amazon a Onda genera disparitat d’opinions.

També et pot interessar

stats