Amazon tria Onda per a construir el seu centre logístic

L'empresa nord-americana s'instal·larà en una parcel·la de 200.000 metres quadrats per a cobrir la zona de distribució a València, sud de Catalunya i Aragó.

VÍDEO | Amazon tria Onda per a construir el seu centre logístic

Després de setmanes valorant la millor ubicació, Amazon ha elegit Onda per a construir el seu nou centre logístic, que tindrà entre 60.000 i 80.000 metres quadrats. El magatzem se situarà en una parcel·la de 200.000 metres quadrats per a reforçar la xarxa de distribució de l'empresa nord-americana i generarà més de mil nous llocs de treball. D’aquesta manera, la localitat de la Plana Baixa se suma a la xarxa de 175 centres logístics que la companyia té repartits arreu del món.

L'empresa de comerç electrònic va mostrar fa unes setmanes el seu interés per la zona nord de la Comunitat Valenciana per a expandir-se. Després de descartar l'eix de Riba-roja i Loriguilla, diferents ajuntaments com ara Almenara, Nules, Orpesa, Torreblanca, Vinaròs, l'Alcora o Almassora han oferit els seus terrenys per a instal·lar-hi la seu. Finalment, l'empresa de Jeff Bezos ha escollit Onda per la ubicació estratègica de la seua àrea industrial, que estarà situada al costat de l'autovia de la Plana (CV-10), prop del port de Castelló i dels aeroports de Benlloc i Manises.

A més, Onda ofereix bonificacions fiscals a les noves empreses, com ara el descompte del 50% en l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) que suposa un gran estalvi en el balanç de les empreses.

Amb l’arribada d’Amazon, el municipi espera poder atraure noves empreses relacionades amb el sector de la logística que busquen sinergies amb el gegant de distribució americà.

L'empresa ja té una nau logística a Paterna

A la Comunitat Valenciana, Amazon va obrir el seu primer magatzem logístic a Paterna (Horta) fa tres anys i té 15.200 metres quadrats. L'obertura de la nau logística va suposar la creació de 80 llocs d'ocupació directes i esperen crear-ne 500 més en els pròxims tres anys. En total el gegant americà té set plataformes logístiques a Espanya, la més gran a Illescas (Madrid).

També et pot interessar

stats