La construcció del centre logístic d’Amazon a Onda genera disparitat d’opinions

Al municipi celebren l’impuls econòmic que suposarà, però el xicotet comerç el considera una amenaça 

Amazon obri un centre logístic a Onda / À Punt NTC

El gegant internacional de la venda en línia Amazon avança a passos de gegant en la construcció del nou centre logístic situat a Onda. Una notícia que ha sigut ben rebuda al municipi perquè suposa un nou motor econòmic i, segons explica l’alcaldessa, Carmina Ballester, generarà entre 1.000 i 1.500 llocs de treball directes i vora 4.000 indirectes.

A més, s’espera que aquest centre logístic de 200.000 metres quadrats atraga altres empreses i servisca per a consolidar el creixement de l'àrea industrial de la zona, que en els últims anys s'ha duplicat. 

Però el sector del xicotet comerç no està tan conforme amb la idea, ja que els preocupa que el desembarcament d’Amazon siga una amenaça per al futur dels seus negocis, que ja han patit els efectes de la pandèmia i de la gent que s’ha acostumat a comprar moltes coses per internet, expliquen. 

No són l’única veu crítica contra les multinacionals de venda per internet. El secretari autonòmic de Treball, Enric Nomdedéu, considera que aquest tipus de model de venda fa mal a les xicotetes i mitjanes empreses valencianes, que són les que generen ocupació i guanys, i que paguen els impostos al País Valencià, contribuint a l’estat del benestar. 

Els detractors d’aquest centre logístic adverteixen, a més, que, en països com els Estats Units o França, per cada lloc de treball que crea Amazon, se'n destrueixen dos.

També et pot interessar

stats