Alves nega la violació i diu que va ser consentit: "No soc aquest tipus d'home, no soc violent"

 La Fiscalia manté la petició de nou anys de presó, mentre que la defensa insisteix en l’absolució del futbolista

Dani Alves, durant la primera sessió del juí
Dani Alves, durant la primera sessió del juí / Europa Press

Dani Alves ha negat aquest dimecres de vesprada davant del tribunal que agredira sexualment una jove en una discoteca de Barcelona i ha defensat que el sexe que van tenir va ser consentit. "No soc aquest tipus d'home, no soc violent", ha postil·lat.

El futbolista ha declarat aquest dimecres a l'Audiència de Barcelona. Està acusat d'agredir sexualment una xica a la discoteca Sutton el 30 de desembre del 2022. Després de conéixer totes les proves que s’han exposat al llarg del juí, que va començar dilluns, la Fiscalia manté la petició de nou anys de presó i la denunciant, de dotze; i en ambdós casos, una indemnització de 150.000 euros.

Per la seua banda, la defensa d’Alves ha plantejat com a alternativa una condemna d'un any de presó —període que ja ha fet en presó preventiva— i 50.000 euros d'indemnització.

El jugador també ha justificat els canvis de versió sobre els fets durant la fase d'instrucció. Així, ha assegurat que en la segona declaració va dir el mateix que hui i, en canvi, en la primera va dir que havia tingut sexe oral amb la denunciant, perquè esperava que la seua dona el perdonara.

En aquest sentit, la fiscal ha valorat que el futbolista va canviar la versió durant la instrucció de la causa perquè es considerava "totalment impune". "Sincerament, crec que tota aquesta bateria de versions que ha donat és perquè inicialment es considerava totalment impune. Va arribar al jutjat d'instrucció sobiranament tranquil", ha criticat durant el seu informe final.

Les psicòlogues sostenen que sabia el que feia malgrat haver begut

Dues psicòlogues designades per la defensa de l'exjugador del Barça per a acreditar que durant la nit anava ebri —per a beneficiar-se d'un atenuant— han sostingut hui que el futbolista tenia les capacitats cognitives "lleument afectades", però que "sabia el que estava succeint".

Les expertes han analitzat els tiquets de les consumicions i les imatges gravades per les càmeres de seguretat de la discoteca. Així, han reconegut que es pot deduir que la ingestió d’alcohol va poder afectar “lleument” les capacitats cognitives del processat, però podia diferenciar entre “el bé i el mal”. 

D'altra banda, aquest dimecres també han comparegut els forenses que van atendre la jove que ha denunciat l’agressió. Els experts han exposat que no van tindre “cap sospita” en les exploracions psicològiques que simulara o exagerara els símptomes, i van concloure que en el moment patia un trastorn posttraumàtic.

Així, han explicat que les proves que fan en aquests casos tenen mecanismes per a detectar "inconsistències o una distorsió de la imatge" per part dels pacients, per a saber si amaguen informació o pretenen donar una imatge que no es correspon amb la realitat. En el cas de la víctima, els resultats de les proves no van deixar lloc al dubte, ja que van descartar que simulara símptomes, segons els forenses. A més, han indicat que, encara que la jove no presentara lesions vaginals, això no descarta que fora violada, atés que no totes les agressions sexuals causen danys físics en les víctimes.

També et pot interessar

stats