La denunciant ratifica que Dani Alves la va violar i dos amigues remarquen el disgust de la jove aquella nit

Dos cambrers que atengueren al futbolista posen en dubte que estiguera sota els efectes de l'alcohol com esgrimeix la defensa per a beneficiar-se d'un atenuant que li permetria rebaixar una eventual condemna

L'exjugador del FC Barcelona Dani Alves assegut al banc de l'Audiència de Barcelona aquest dilluns
L'exjugador del FC Barcelona Dani Alves assegut al banc de l'Audiència de Barcelona aquest dilluns / Alberto Estévez (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
05 de febrer 2024 - 10:03 Actualitzat: 05 de febrer 2024 - 19:30

L'exjugador del FC Barcelona Dani Alves s'asseu de dilluns a dimecres al banc de l'Audiència de Barcelona acusat de violar una jove al bany d'una discoteca de la capital catalana el 30 de desembre de 2022, per la qual cosa la Fiscalia demana nou anys de presó.

La secció 21 de l'Audiència de Barcelona ha reservat tres dies per a jutjar el futbolista, que està a la presó preventiva des del 20 de gener de 2023, quan els Mossos d'Esquadra el van detindre al despatx de la seua advocada després que una jove de 23 anys el denunciara per violar-la. 

Com que no s’ha produït un acord d'última hora entre les parts, el juí s'ha iniciat a les 10 hores amb el tràmit de qüestions prèvies. La defensa del futbolista ha tractat sense èxit d'impedir que començara la vista, en plantejar a la sala que s'han vulnerat els drets de l'acusat pel "judici paral·lel" al que s'ha vist sotmés i perquè la policia el va investigar "a l'esquena" durant setmanes.

La primera a atestar en el juí ha sigut la víctima, en un interrogatori de poc més d'una hora, l'únic a porta tancada i entre extremes mesures per a protegir la identitat i evitar la seua confrontació visual amb Alves. La jove ha ratificat el relat que ha sostingut al llarg de la instrucció de la causa: que l'exfutbolista la va agredir sexualment, amb violència i una actitud despectiva, després de fer-la a entrar amb ell en l'estret bany del reservat de la discoteca Sutton. També ha reiterat les seues reticències inicials a presentar una denúncia.

Dos dels testimonis, una amiga i una cosina de la víctima, han detallat que la jove plorava "desconsolada" i contava que el futbolista li havia fet "molt de mal", però inicialment es resistia a denunciar-lo mentre repetia: "Només vull anar-me'n a casa, no em creuran". Els dies posteriors als fets, han agregat, la jove romania en xoc, encara sense voler denunciar, i actualment continua patint ansietat, a penes ix de casa, se sent observada i ha perdut l'"alegria" que la caracteritzava.

Per la seua banda, l'advocada d'Alves ha dirigit el seu interrogatori a desacreditar el testimoniatge de les dues amigues, a les quals ha preguntat si l'acusat i la jove van estar ballant "molt junts" abans d'entrar en el bany, si se somreien i si la seua actitud era de coqueteig.

També han declarat dos cambrers que atenien Alves, client habitual dels reservats de Sutton, els quals han negat que el futbolista es comportara com si estiguera sota els efectes de l'alcohol, una circumstància que esgrimeix la defensa per a beneficiar-se d'un atenuant que li permetria rebaixar una eventual condemna.

A més, el porter de la discoteca ha atestat que la víctima li va dir que havia tingut un problema "amb algú important" i ha detallat que Alves, en eixir del recinte, va passar a molt poca distància de la víctima i les dues amigues, mirant de front, sense saludar-les.

Mentre que la Fiscalia sol·licita nou anys de presó per a l'internacional brasiler i el pagament d'una indemnització de 150.000 euros, l'acusació particular exercida per la víctima eleva la petició a dotze anys de presó, la màxima per un delicte d'agressió sexual.

La defensa demana l'absolució d'Alves perquè addueix que no va haver-hi violació i que la relació sexual amb la denunciant va ser consentida. Tot i això, planteja atenuants per a reduir la pena en cas d'una eventual condemna: embriaguesa i reparació del mal per haver pagat els 150.000 euros de fiança per a cobrir una possible indemnització a la víctima.

La Fiscalia no té dubtes que Alves va agredir sexualment la jove, després d'introduir-la al xicotet cubicle que suposava el bany del reservat, amb una actitud "despectiva i violenta" cap a ella, la qual cosa va causar en la dona una sensació tal d'"angoixa i terror" que li va impedir reaccionar.

Segons sosté el ministeri públic, que dona total veracitat a la versió de la denunciant, Alves va convidar la jove i les amigues a prendre xampany al reservat on es trobaven. Després de ballar i xarrar amb elles, al voltant de les 3:20 hores va convidar la víctima a seguir-lo a una porta que ella desconeixia que donava accés a un bany privat.

Una vegada allí, segons la Fiscalia, "va començar a grapejar-la amb ànim lasciu i una clara intenció de satisfer els seus desitjos sexuals" i, en vista de la resistència de la jove i les súpliques perquè la deixara marxar, la va bufetejar i la va acabar violant sense usar preservatiu.

Al llarg de les tres sessions de juí desfilaran davant el tribunal 28 testimonis, entre els quals es troben personal de la discoteca, l'amic que estava de festa amb Alves quan van succeir els fets i la dona de l'esportista, Joana Sanz, a proposta de la defensa perquè acredite que estava ebri.

També declararan els mossos d'esquadra que van atendre la denunciant i els que van investigar la violació a partir l'anàlisi de les proves biològiques recollides al bany del reservat, així com els pèrits que han emés informes biològics i psicològics sobre la víctima.

També et pot interessar

stats