L’acusació particular demana a Dani Alves 12 anys de presó per agressió sexual

Són tres anys més que els que sol·licita la Fiscalia, que també reclama 150.000 euros d’indemnització per a la víctima

L'exfutbolista del Barcelona, Dani Alves
L'exfutbolista del Barcelona, Dani Alves / À Punt NTC

L'acusació particular exercida per la jove que va denunciar al futbolista Dani Alves acusant-lo d'haver-la agredit sexualment el desembre passat demana per a l'esportista una condemna de dotze anys de presó.

A través de la seua advocada, ha reclamat per al jugador aquesta pena de cara al judici contra l’esportista que se celebrarà en l'Audiència de Barcelona, segons confirmen fonts jurídiques. L'acusació particular exposa els mateixos fets que la Fiscalia atribueix a Alves i pels quals l'acusació pública reclama una condemna de nou anys de presó i 150.000 euros en concepte d'indemnització.

L'advocada de la denunciant exposa que la víctima va patir lesions físiques en el genoll i lesions psíquiques que li han comportat simptomatologia ansiosa depressiva, amb un impacte “significatiu” a causa d'un trastorn d'estrés posttraumàtic, segons testimonien els informes forenses que ha presentat per al judici. Per això, a més del presumpte delicte d'agressió sexual, l'acusació particular també atribueix a Alves un presumpte delicte de lesions, pel qual reclama una multa de 13.500 euros. Així mateix, reclama que el futbolista indemnitze la víctima amb 150.000 euros per les lesions físiques i psicològiques que ha patit.

Allunyament i protecció de la intimitat

També demana que s'impose al futbolista una orde d'allunyament de la víctima d'un quilòmetre durant deu anys més que la pena de presó que reba, i reclama un període de llibertat vigilada durant deu anys després que isca de la presó.

A més, l'advocada invoca en el seu escrit l'Estatut de la Víctima per a demanar que, durant el judici, el tribunal prenga les “mesures que siguen necessàries” per a protegir la intimitat de la denunciant. Concretament, sol·licita que en el judici s'evite la confrontació visual entre aquesta i l’acusat (que sol fer-se amb una mampara), que el judici es faça a porta tancada (sense públic, a diferència del que és habitual), i que professionals de l'Oficina d'Atenció a la Víctima assistisquen la denunciant.

També et pot interessar

stats