Alfafar i Sedaví es concentren aquest dijous per a exigir que s'elimine el pas a nivell

Una jove de 19 anys va faltar aquest dimecres en ser atropellada per un tren en passar per les vies

El pas a nivell d'Alfafar provoca problemes entre el veïnat
El pas a nivell d'Alfafar provoca problemes entre el veïnat / À Punt NTC

Alfafar i Sedaví (Horta Sud) han convocat una concentració silenciosa a les 20:00 hores aquest dijous per a exigir solucions i recordar la víctima de 19 anys que va morir aquest dimecres atropellada pel tren quan travessava el pas a nivell. La jove és la tercera víctima a les vies del tren al seu pas pel municipi els últims deu mesos.  

Els dos municipis han decretat un dol fins a la nit a causa de l'accident mortal i s’han cancel·lat els actes i activitats previstos pels consistoris. La concentració silenciosa d’aquesta vesprada tindrà lloc al mateix pas a nivell que divideix els dos pobles, situat a l’encreuament de les avingudes Gómez Ferrer i Vicent Blasco Ibáñez.

La reivindicació de l’eliminació del pas a nivell és una exigència que defenen des de fa quaranta anys els ajuntaments d’Alfafar, Sedaví i Benetússer. L’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, va reclamar en un comunicat aquest dimecres “una solució” a Adif i als tècnics del Ministeri, però afirma que només obtenen “el silenci com a resposta”.

"Quantes morts més hi ha d'haver? Què som en aquesta comarca, ciutadans de segona? Per què en altres parts d'Espanya s'està soterrant i ací no?", es preguntava Juan Ramón Adsuara. L’alcalde ha recordat que Adif té un pla per a eliminar els 60 passos a nivell que hi ha a Espanya, però el d'Alfafar, "que és el més perillós, el més mortal d'Espanya, no s'elimina d'una punyetera vegada".

També et pot interessar

stats