Les queixes del veïnat d'Alfafar es multipliquen davant de les recurrents avaries en el pas a nivell

El Ministeri de Transports es va comprometre fa un any a donar una solució, que encara no ha arribat

El pas a nivell d'Alfafar causa problemes entre el veïnat / À Punt NTC

A Alfafar (Horta Sud) diverses avaries al pas a nivell que divideix la localitat han augmentat el nerviosisme del veïnat, que ha vist durant les últimes setmanes que les barreres no baixen per a tancar el trànsit de vehicles quan s'aproxima un tren. 

Aquest problema se suma a la molèstia dels xiulits dels trens i els inconvenients que ocasiona aquest encreuament perillós, que està dècades sense solucionar-se. 

Centenars de vianants i conductors travessen aquest pas a nivell cada dia, moltes vegades quan ja no es pot, a causa d’aquesta situació que no s’ha solucionat, i en molts casos els vehicles han d’esquivar les barreres. El perill, però, esdevé extrem quan les barreres es queden bloquejades i no baixen per a interrompre el trànsit de vehicles.

L’alcalde d’Alfafar, Juan Ramón Adsuara, denuncia que “en les últimes tres setmanes s’han avariat més de tres voltes”, fet que obliga la Policia Local a estar present a l’encreuament.

El veïnat de la zona ha posat rams de flors per a visibilitzar la perillositat d'un encreuament on han sigut atropellades desenes de persones, l’última d’elles al juny de l'any passat.

Aleshores el Ministeri de Transports es va comprometre a donar una solució, però Adsuara afig que, a hores d’ara, "ni tenim l'estudi alternatiu, ni el compromís de soterrament" de les vies.

Si continua la passivitat de les administracions, una plataforma veïnal assessorada per l'Ajuntament portarà el cas a la justícia.

També et pot interessar

stats