Els municipis de l'Horta Sud reclamen soterrar les vies al pas per Alfafar, Benetússer i Sedaví

Les vint alcaldies que formen part d'aquest organisme han signat el tractat i s'han compromés a promoure la recollida de signatures des dels seus ajuntaments.

Protesta a Alfafar per demanar el soterrament de les vies
Protesta a Alfafar per demanar el soterrament de les vies / Mancomunitat de l'Horta Sud

Els vint municipis que formen part de la Mancomunitat de l'Horta Sud van acordar en l'última sessió plenària de l'entitat comarcal unir esforços per a reivindicar el soterrament del traçat ferroviari d'Adif al pas pels municipis d'Alfafar, Sedaví i Benetússer per a donar suport a la iniciativa de l'Ajuntament d'Alfafar.

Les alcaldies han signat el tractat i s'han compromés a promoure la recollida de signatures des dels seus ajuntaments. Aquesta petició reclama que s'incloga a l'Horta Sud en el soterrament de la xarxa ferroviària de la capital perquè, entre altres motius, el pas a nivell d'Alfafar és un dels més perillosos de tot Espanya, ha indicat la mancomunitat en un comunicat.

De fet, el passat 29 de juny un home va perdre la vida quan travessava les vies i arran d'aquest accident més d'un centenar de persones es van reunir en el lloc del succés per a demanar el soterrament de les vies una vegada més. A més, el traçat divideixen els termes municipals d'Alfafar, Sedaví i Benetússer i això afecta més de 50.000 persones.

Des de la Mancomunitat es va proposar als consistoris donar suport a la iniciativa presentada durant el ple per l'alcalde d'Alfafar Juan Ramón Adsuara, i consideren necessari el soterrament per a, com va apuntar el seu president José Francisco Cabanes, poder "crear un corredor verd sobre les vies que connecte tots els municipis de manera sostenible".

També et pot interessar

stats