Alcoi estrena els patinets de lloguer per a moure’s per la ciutat

L’Ajuntament distribueix més de 200 vehicles elèctrics per cent punts del nucli urbà i dels polígons, que es poden llogar amb una aplicació mòbil

El regidor de mobilitat junt a alguns patinets elèctrics el dia en què es va presentar aquest projecte pioner
El regidor de Mobilitat al costat d'alguns patinets elèctrics el dia en què es va presentar aquest projecte pioner / Ajuntament d'Alcoi

Els alcoians tenen a la seua disposició més de 200 patinets elèctrics de lloguer des d’aquest dilluns per a moure’s per la ciutat d’una manera sostenible. Aquests vehicles estaran estacionats en un centenar de punts del centre urbà i d'àrees industrials i, per a llogar-los, s’hauran de sol·licitar a través d'una aplicació mòbil i abonar el servei quan aparquen de nou aquest vehicle. Es tracta d’un projecte pilot per a testar com acull la ciutat aquest sistema de desplaçaments sostenibles.

“L’aplicació et permetrà desbloquejar un patinet de la zona on estigues. Et desplaçaras per la ciutat fins a la zona que vulgues i pagaràs pel temps que hages estat utilizant-lo”, detalla el regidor de Mobilitat d’Alcoi, Jordi Martínez.

Aquesta iniciativa forma part d’un projecte pilot que durarà un any. Una empresa local s’encarregarà del manteniment i de la càrrega d'energia dels patinets.

I per a utilitzar-los, serà obligatori tindre més de 18 anys, usar casc i circular per atenent la normativa, és a dir, pels carrils bici o, si no existeixen, per la calçada. La ciutat va aprovar el desembre una ordenança que recull la normativa per a circular amb aquests vehicles per Alcoi. 

També et pot interessar

stats