La DGT vol protegir els vianants: les voreres no són per als patinets ni les bicis

Llança una campanya de vigilància i conscienciació a València per a reduir els accidents en voreres recordant que són àrees exclusives per a desplaçaments a peu

Campanya per a conscienciar en el respecte a la mobilitat per als vianants
Campanya per a conscienciar sobre el respecte als vianants / DGT

La DGT ha llançat en diverses ciutats, entre les quals hi ha València, una campanya de vigilància i conscienciació pel respecte als vianants per a reduir els accidents en voreres i altres espais recordant que són àrees exclusives de desplaçaments a peu i que no poden circular-hi ni patinets ni bicicletes.

La campanya, que ha començat aquest dilluns i es prolongarà fins al 7 de novembre, anirà acompanyada d'un increment de la vigilància i el control de la circulació dels vehicles de mobilitat personal, com els patinets elèctrics i de les bicicletes.

Amb l'eslògan "No passa" i l'etiqueta #FemVorera, la campanya es pot veure en autobusos i suports urbans de Madrid, Sevilla, València, Saragossa i Màlaga i a més hi ha falques de ràdio i peces per a mitjans digitals i xarxes socials.

Els patinets són vehicles

Des que el passat 2 de gener entrara en vigor el reial decret pel qual es modifiquen els reglaments generals de vehicles i de circulació, els vehicles de mobilitat personal, entre els quals hi ha els patinets, són considerats vehicles amb caràcter general. Els seus conductors estan obligats a complir les normes de circulació de la mateixa manera que la resta de cotxes i motos.

Això implica per exemple que aquests vehicles no poden circular per les voreres i tenen prohibida la circulació en vies interurbanes, travessies, autopistes, autovies i túnels urbans.

No obstant això, la DGT ha observat que la realitat és que no tots els usuaris respecten la norma, alguns per mer desconeixement, i que és habitual veure patinets circulant per les voreres, un comportament que no sols genera queixes entre els ciutadans sinó que a més és perillós per als vianants, ja que arriben en alguns casos a provocar accidents.

Sanció de 200 euros

Aquests dies també es durà a terme una campanya específica de vigilància que, a través de les diferents policies, controlarà la circulació de patinets i bicicletes per les voreres amb l'objectiu de denunciar i reduir aquest tipus d'infraccions greus que porten aparellades una multa de 200 euros.

També et pot interessar

stats