Alacant i l'Altet baten rècords de temperatura en un mes d'abril

Aquest dissabte s’han superat els 35 °C en diversos observatoris 

Acaba es mes d'abril amb temperatures típiques d'estiu
Acaba es mes d'abril amb temperatures típiques d'estiu / Rober Solsona (Europa Press)

Els últims dies d’abril els recordarem per unes temperatures màximes inusuals per a l’època de l’any. Aquest dissabte, diversos observatoris valencians han batut rècords històrics, especialment a les comarques del sud.

Alacant ha registrat, amb 33,8 °C, la temperatura més alta en un mes d’abril en els diversos observatoris de la ciutat des que es recullen dades des de fa més de segle i mig. De rècord també han sigut els 35,0 °C de l’observatori de l’aeroport de l’Altet, la més alta des que van començar a recollir-s'hi dades el 1967. L’anterior rècord, amb 33,6 °C es va registrar l’1 d’abril de 1980.

Al Baix Segura, l’observatori de Rojals també ha batut rècords amb 36,9 °C, una de les temperatures més altes de tot el nostre territori i la més alta d’un mes d’abril en aquest observatori des de 1972. 

Amb tot, les comarques del nord també s’han vist afectades per aquest episodi d’altes temperatures. A les 11:00 del matí Xèrica (Alt Palància) ja superava els 32 °C.

Segons informa Avamet, l’esclafit tèrmic de la passada matinada ha donat unes temperatures per damunt dels 30 °C en molts observatoris de la meitat sud del territori. Cal destacar els 34,5 °C de Pego, els 32,8 °C de Dénia o els 31,9 d’Orba o la Vila Joiosa.

Aquest diumenge es preveu que ens abandone l’episodi de calor i que les temperatures baixen entre 5 °C i 10 °C. A l’interior central i el sud es fregaran els 28 °C, però ens allunyarem de les temperatures per damunt dels 35 °C registrats dissabte.

També et pot interessar

stats