Alacant estrena aquest cap de setmana les parades antiassetjament de les línies nocturnes d'autobús

Es tracta de 31 punts intermedis que redueixen a la meitat les distàncies entre parades per tal d'augmentar la seguretat de les dones que viatgen soles.

Alacant estrena aquest cap de setmana les parades antiassetjament de les línies nocturnes d\'autobús
Alacant estrena aquest cap de setmana les parades antiassetjament de les línies nocturnes d'autobús

Alacant és una de les primeres ciutats espanyoles a incloure parades intermèdies antiassetjament en totes les línies nocturnes d'autobús. Aquest servei es posa en marxa hui i funcionarà totes les nits del cap de setmana i vespra de festiu. D'aquesta manera, es redueix a la meitat la distància entre parades. Així, Alacant s'afig a les ciutats europees que, des del 2015, augmenta la seguretat de les dones que utilitzen a la nit el transport públic.

Les parades antiassetjament s'identifiquen clarament, gràcies a un color cridaner, rètols i indicacions especials. Fins ara, s'havien establit 11 parades d'aquest estil de manera experimental però, des d'aquesta nit, se n'afigen 20 més. 

El regidor de Seguretat i Transport d'Alacant, José Ramón González, ha explicat que la prova experimental es va saldar amb un increment d'un 11% dels usuaris. Per això, han decidit posar altres 20 parades antiassetjament més, distribuïdes en totes les línies.

Les 5 línies nocturnes que funcionen a Alacant connecten el centre urbà amb les platges, el Palamó, el Campello, Sant Joan, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig. Precisament, en aquest municipi es troba la Universitat d'Alacant i és la parada que utilitza més la gent jove.

Les parades inclouen el telèfon gratuït d'atenció a la dona 24 hores. Estan dissenyades per a reforçar la seguretat de les dones que fan ús de l'autobús nocturn, però també beneficien tots els usuaris.

També et pot interessar

stats