Alacant estrena aquest cap de setmana les parades antiassetjament de les línies nocturnes d'autobús
Es tracta de 31 punts intermedis que redueixen a la meitat les distàncies entre parades per tal d'augmentar la seguretat de les dones que viatgen soles.
Alacant és una de les primeres ciutats espanyoles a incloure parades intermèdies antiassetjament en totes les línies nocturnes d'autobús. Aquest servei es posa en marxa hui i funcionarà totes les nits del cap de setmana i vespra de festiu. D'aquesta manera, es redueix a la meitat la distància entre parades. Així, Alacant s'afig a les ciutats europees que, des del 2015, augmenta la seguretat de les dones que utilitzen a la nit el transport públic.
Les parades antiassetjament s'identifiquen clarament, gràcies a un color cridaner, rètols i indicacions especials. Fins ara, s'havien establit 11 parades d'aquest estil de manera experimental però, des d'aquesta nit, se n'afigen 20 més.
El regidor de Seguretat i Transport d'Alacant, José Ramón González, ha explicat que la prova experimental es va saldar amb un increment d'un 11% dels usuaris. Per això, han decidit posar altres 20 parades antiassetjament més, distribuïdes en totes les línies.
Les 5 línies nocturnes que funcionen a Alacant connecten el centre urbà amb les platges, el Palamó, el Campello, Sant Joan, Mutxamel i Sant Vicent del Raspeig. Precisament, en aquest municipi es troba la Universitat d'Alacant i és la parada que utilitza més la gent jove.
Les parades inclouen el telèfon gratuït d'atenció a la dona 24 hores. Estan dissenyades per a reforçar la seguretat de les dones que fan ús de l'autobús nocturn, però també beneficien tots els usuaris.