L’Aita Mari salpa des de Vinaròs rumb al Mediterrani Central en missió humanitària

No hi ha novetats respecte a la sanció d’un milió d’euros per infraccions detectades el 2020 a Itàlia

Tripulació del vaixell de rescat Aita Mari, de l'ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH)
Tripulació del vaixell de rescat Aita Mari, de l'ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH) / Salvament Marítim Humanitari

El vaixell de rescat Aita Mari, de l'ONG Salvament Marítim Humanitari (SMH), partirà divendres des de Vinaròs (Baix Maestrat) rumb al Mediterrani Central en una nova missió de rescat. Després d’un parell de setmanes d’estar atracat al port de Vinaròs i d’haver passat la inspecció de bandera, finalment la Direcció de la Marina Mercant l’ha autoritzat per a salpar.  

Així, el vaixell reprendrà ben aviat l'activitat de salvament de les persones migrants que intenten travessar la Mediterrània per a arribar a Europa. Des de l'ONG han agraït tot el suport oferit en la infraestructura portuària perquè aquesta nova missió en el Mediterrani Central siga possible.

Pel que respecta a la sanció d'un milió d'euros a la qual s'enfronta el vaixell per diverses infraccions detectades fa tres anys en una inspecció a Itàlia, no hi ha novetats.

El cas es troba encara en període d'al·legacions i està en mans dels advocats. "És un procés paral·lel, que porta un departament diferent dins de la Marina i no hi ha res de nou", han precisat les fonts.

També et pot interessar

stats