El vaixell Aita Mari espera salpar aquesta setmana després de passar la inspecció a Castelló

Si les condicions meteorològiques són bones, "tot apunta" que el vaixell de salvament basc, que es troba atracat al port de Vinaròs, es farà a la mar en pocs dies

Vaixell Aita Mari al port de Vinaròs
Vaixell Aita Mari al port de Vinaròs / Tica Cuesta (À Punt NTC)

El vaixell basc Aita Mari espera reprendre l'activitat de salvament al Mediterrani aquesta setmana després de passar la inspecció de bandera. Confia que la Direcció de la Marina Mercant els done autorització per a salpar en un breu termini.

Fonts de Salvament Marítim Humanitari han indicat que, una vegada passat aquest tràmit amb la Capitania Marítima de Castelló, el despatx per a poder partir hauria d'arribar amb rapidesa. Aquesta comunicació oficial pot tardar un o dos dies, després de la qual cosa els membres de l'ONG hauran d'avituallar el vaixell de queviures.

Si les condicions meteorològiques són bones, "tot apunta" al fet que l'Aita Mari, que es troba atracat al port de Vinaròs (Baix Maestrat), es farà a la mar aquesta setmana.

Pel que respecta a la sanció d'un milió d'euros a la qual s'enfronta el vaixell per diverses infraccions detectades fa tres anys en una inspecció a Itàlia, no hi ha novetats.

El cas es troba encara en període d'al·legacions i està en mans dels advocats. "És un procés paral·lel, que porta un departament diferent dins de la Marina i no hi ha res de nou", han precisat les fonts.

També et pot interessar

stats