El vaixell Aita Mari, atracat a Vinaròs, podria enfrontar-se a una multa d'un milió d'euros

La Capitania Marítima de València ha comunicat a l'ONG l'obertura d'un expedient sancionador 

Els responsables de l'ONG han presentat al·legacions a la sanció milionària i confien que l'administració espanyola la retirarà
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de gener 2023 - 17:29 Actualitzat: 28 de gener 2023 - 22:47

El vaixell basc Aita Mari, atracat al port de Vinaròs, podria enfrontar-se a una multa d'un milió d'euros en relació amb diverses infraccions detectades en el vaixell fa tres anys a Itàlia, han confirmat fonts de l'ONG Salvament Marítim Humanitari propietària de l'embarcació.

La Capitania Marítima de València, pertanyent al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha comunicat a l'ONG l'obertura d'un expedient sancionador per diferents infraccions a la normativa de la mar.

La mateixa font ha precisat que el cas es remunta al 2020, quan el vaixell de rescat es trobava a Palerm (Sicília) i va ser sotmés a una inspecció per part de les autoritats portuàries, que van detectar-hi diverses irregularitats que van portar a immobilitzar el vaixell de rescat. La Guàrdia Costanera italiana va informar llavors en un comunicat que la inspecció havia trobat “diverses irregularitats tècniques i operatives”, que podien “comprometre la seguretat no sols de la tripulació sinó de totes les persones a bord” i que havien evidenciat “algunes violacions en la protecció del medi marí”.

Salvament Marítim Humanitari assegura que totes les deficiències van ser esmenades i que “la majoria” estaven relacionades amb la documentació i no afectaven la seguretat de l'embarcació. Asseguren que la inspecció va ser "amb mala idea" i després d'una altra que superaren amb felicitacions. No obstant això, el cas va seguir la seua tramitació d'acord amb la normativa internacional fins que dijous van ser informats de l'obertura del corresponent expedient sancionador. 

Els responsables de l'ONG han presentat al·legacions a la sanció milionària i confien que l'administració espanyola la retirarà. El capità de l'Aita Mari, Simón Vidal, no ho pot dir més clar: tornaran a fer rescats tan prompte com puguen. Dimarts passaran una nova inspecció i, previsiblement, es faran a la mar.

També et pot interessar

stats