Agressió racista a una dona a Rojals: "Machupicchu, indígena, eres una merda"

La Guàrdia Civil ha obert una investigació i prendrà declaració a les dues dones que l’envestiren amb el cotxe i l’insultaren

Les dues agressores van dirigir insults racistes, colps i puntades a la víctima després de xocar contra ella a la carretera de Rojals / À Punt NTC

La Guàrdia Civil ha obert una investigació sobre la brutal agressió racista que va patir la jove Adriana González, espanyola d’origen colombià fa uns dies en una carretera de Rojals (Baix Segura). Per això està revisant la gravació dels fets feta per Adriana i està previst que prenguen declaració a les dues dones que, a més d’insultar i agredir físicament la jove, havien envestit el seu vehicle perquè conduïen èbries pel carril del sentit contrari. 

Després d’estavellar-se contra Adriana, baixaren del cotxe i començaren a dir-li "Machu Picchu, subnormal, fem, indígena", a més de colpejar-la, estirar-li els cabells i, fins i tot, mossegar-li el braç. La víctima, que ja ha presentat denúncia per agressió física i per un presumpte delicte d’odi, ha relatat la seua experiència a À Punt.

La desagradable trobada es va fer pública a través de les xarxes socials. Adriana, periodista, va enregistrar bona part de l’agressió xenòfoba que va viure fa unes nits, quan conduïa cap a Rojals. Anava darrere de la seua parella, qui anava en el cotxe davant i que va poder esquivar el vehicle on anaven les dues dones en evident estat d’embriaguesa, però Adriana no va arribar a temps i va impactar frontalment contra el cotxe que venia pel seu carril.

La sorpresa va arribar només abaixar del cotxe, quan les dues dones no sols no es van interessar pel seu estat, ni tampoc van demanar disculpes o admetre la culpabilitat, sinó que van començar a llançar-li una sèrie d’insults racistes en veure els seus trets. "Eres machupicchu", li van reprotxar en nombroses ocasions.

Davant l’actitud passiva de la víctima, que va intentar mantindre la calma i no va entrar en cap moment en els insults, les dues dones begudes van continuar amb altres desqualificacions. "Pot vindre la policia, que jo he comés un error i no passa res, però tu eres machupicchu, eres una indígena, una índia, una merda, fem", li deia una de les ocupants del vehicle amb què va xocar Adriana González.

Mentre les dues dones manifestaven aquesta actitud totalment racista, la parella de la víctima telefonava la policia, però a mesura que avançava l’enfrontament, les dues dones manifestaven més violència i van passar a agredir físicament Adriana.

Colps, puntades, estirons del cabell i un mos van ser algunes de les agressions que va patir la jove que es dirigia a Rojals i per les quals, juntament amb els insults, ha presentat ja una denúncia davant la Guàrdia Civil. Com a resultat de l'agressió, Adriana té lesions cervicals, ferides als genolls, morats i hematomes, dels quals es recupera a hores d'ara.

Una de les ferides al genoll que té Adriana i que mostra davant les càmeres d'À Punt
Una de les ferides al genoll que té Adriana i que mostra davant les càmeres d'À Punt / À Punt NTC

Incredulitat davant la violència

“Jo estava incrèdula, no pensava que aquestes coses passaren, i molt menys a Espanya, perquè la meua experiència en aquest país ha sigut totalment positiva. Adore aquest país, perquè m’ha donat totes les oportunitats, no imaginava que açò poguera arribar a passar”, explicava Adriana a À Punt.

Remarca que, en tot moment, van intentar frenar la situació, però la violència verbal i física que van manifestar les dues dones va anar a més. “Vam intentar calmar-les perquè no pensaren que tenien raó després del seu discurs d’odi”, recordava Adriana, qui apunta que les dues dones, fins i tot, van intentar agredir els agents de la Guàrdia Civil que es van personar en el lloc de l’accident.

Hi ha gent que té molta més por que jo. M'ha commogut la gent que m’ha contat històries semblants

A pesar d’aquesta desagradable experiència, Adriana ha volgut fer pública la seua agressió per a evidenciar el sentiment racista d’algunes persones que, com ha descobert aquests dies pels missatges que ha rebut en les xarxes socials, “també viu molta gent que no s’atreveix a denunciar”.

“Hi ha gent que té molta més por que jo. M'ha commogut la gent que m’ha contat històries semblants”, admetia després de les desenes de missatges que ha rebut a través de les xarxes socials. “Una persona em va contar que li van trencar una cama i que també té una mà afectada per una agressió racista, una altra a la qual li van escopir per tindre trets indígenes… Tots em donen les gràcies per la valentia que estic tenint denunciant-ho”, exposa. 

També et pot interessar

stats