Aerte reclama equips d'atenció primària específics per a residències

La patronal demana que s'aprofite la creació de 6.000 nous llocs professionals sanitaris per a millorar la coordinació sociosanitària amb els centres residencials

Imatge d'arxiu d'una residència a Rafelbunyol
Imatge d'arxiu d'una residència a Rafelbunyol / Rober Solsona (Europa Press)

L'Associació Empresarial de Residències i Serveis a Persones Dependents de la Comunitat Valenciana (Aerte) sol·licita a la Conselleria de Sanitat la creació d'equips d'atenció primària específics per a residències.

Com a "continuació" de l'anunci de la consellera de Sanitat, Ana Barceló, de la creació de 6.000 nous llocs professionals sanitaris, Aerte vol aprofitar aquest reforç de personal per a "millorar la coordinació sociosanitària entre els centres residencials, els centres de dia, els habitatges tutelats i els centres d'atenció sanitària dels quals depenen".

L'entitat recalca que l'objectiu és "garantir l'adequada atenció sanitària a aquestes persones i aprofitar el coneixement i la col·laboració establida durant la pandèmia per a consolidar aquest treball en el futur".

"Una de les lliçons principals que ens ha deixat la crisi sanitària és la necessitat que les persones majors i amb discapacitat que viuen en residències puguen tindre els mateixos serveis sanitaris que les persones que viuen en un domicili particular", defensa Aerte.

La patronal de les residències considera que "els reforços en el sistema d'atenció primària haurien de comportar l'establiment de personal específic en l'atenció a les persones residents en aquesta mena de centres".

També és necessari oferir una col·laboració en el cas dels centres de dia i els centres de salut dels quals depenen, així com dels habitatges tutelats de salut mental.

També et pot interessar

stats