El Consell destinarà 981 milions a 7.100 places en residències d'ancians

Oltra explica que l'objectiu d'aquest contracte és unificar en un sol expedient totes les places privades que passen a disposició del sistema públic valencià

Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors
Imatge d'arxiu d'usuaris d'una residència de majors / Arxiu

El ple del Consell ha autoritzat un contracte per a la posada a la disposició de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives de 7.100 places privades en centres residencials de persones majors de la Comunitat Valenciana, per un valor de 981,3 milions d'euros mes IVA.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha explicat que l'objectiu d'aquest contracte és unificar en un sol expedient totes les places privades que passen a la disposició del sistema públic valencià de serveis socials i, per tant, sostingudes amb fons públics.

El valor de licitació d'aquest contracte és de 542,8 milions d'euros (IVA inclòs), per a un període màxim de tres anys, però es contempla la possibilitat d'una pròrroga per dos anys més. S'estima que podria arribar als 981,3 milions, segons ha precisat Oltra.

D'aquestes 7.100 places, 4.191 corresponen a la província de València, 2.033 a la d'Alacant i 886 a la de Castelló, a les quals es derivaran les persones majors en situacions de dependència a qui es propose l'ingrés en un centre residencial. També a majors no dependents però amb una necessitat social quan així ho determinen les direccions territorials.

Un nou model residencial centrat en la persona

La vicepresidenta ha explicat que aquest contracte porta aparellat un nou model residencial centrat en la persona, així com un canvi en el sistema d'adjudicació. Ara l'adjudicació vindrà determinada per criteris de qualitat, i no pel preu.

D'aquesta manera, es fa una completa renovació dels plecs i s'introdueixen nous paràmetres valorables mitjançant fórmules objectives, amb criteris de caràcter social, mediambiental i d'innovació, que modulen la relació cost-eficàcia i la relació qualitat-preu.

També et pot interessar

stats