Acompanyem Noah Higón a visitar la falla que protagonitza

Al taller de l’artista Víctor Navarro es treballa ja en aquest monument que visibilitzarà les malalties minoritàries

Visitem amb Noah Higón el seu ninot de falla al taller de Víctor Navarro / À Punt NTC

Acaben de sentir Noah Higón, la jove valenciana que pateix set malalties rares i que el pròxim mes de març serà la figura central de la falla Tres Forques-Conca-Pérez Galdós de València

À Punt ha visitat amb ella el taller de Víctor Navarro a Bolbait (Canal de Navarrés), on la faena ja està molt avançada. De fet, el seu ninot de sis metres d’alt ja està en marxa. Cada cicatriu i cada entrebanc superat en el seu cos es va escanejar fa unes setmanes a Carcaixent i hui el ninot ja pren forma.

La jove afirma que “és un poc surrealista tindre una falla amb la teua cara i el teu cos perquè llevat dels polítics o futbolistes ningú s’imagina que li puga passar”. Però a pesar de l’estranya sensació, està molt contenta i està convençuda que serà el seu any. 

Des del 2015 al taller de Víctor Navarro sempre hi ha un projecte de falla solidari. No perquè no els agraden les falles satíriques, que també les fan, sinó perquè pensen que “no hi ha res més satíric que denunciar la falta d’investigació, per exemple, que afecta les malalties desconegudes”. Pel que fa a la reacció de Noah quan ha vist el seu ninot, afirma que ha sigut un moment molt bonic. “Noah és molt expressiva i la seua cara d’emoció ha sigut molt bonica”, postil·la. 

Noah, que lidera la visibilització de les malalties minoritàries en les xarxes, també comparteix aquesta experiència amb els seus seguidors i seguidores, i ens ha contat que les seues infermeres ja s'han comboiat per a anar a veure el monument. De moment, ella ja s'ha apuntat a la comissió Tres Forques-Conca-Pérez Galdós per a viure des de dins les que seran, sense dubte, unes falles molt especials.

També et pot interessar

stats