Noah Higón es convertirà en el ninot central de la falla Tres Forques, en homenatge a les malalties minoritàries

L'obra del taller de Víctor Navarro també homenatjarà el col·lectiu mèdic i les persones que conviuen amb diversitat funcional

Noah Higón i l'artista faller Víctor Navarro
Noah Higón i l'artista faller Víctor Navarro / @nh487

“Hi ha vivències que mai penses que vagen a ser reals, tangibles, perquè penses que són somnis i que en somni es quedaran. Ahir vaig poder somiar-ho i complir-ho”. Amb aquesta emoció anunciava Noah Higón, la jurista i politòloga que pateix set malalties minoritàries, que tindrà una falla amb la seua figura i que homenatjarà els tres milions de persones que tenen una malaltia rara o aquelles que conviuen amb discapacitat funcional. 

En una publicació d’Instagram, la jove va fer públic com li escanejaven el cos per crear el motle del que serà el ninot central de la falla Tres Forques - Conca - Pérez Galdós de València, obra del taller de Víctor Navarro. 

“Aquesta no és la meua falla perquè jo hi vaja a estar [...] És la falla de qui porta en el seu pit un port-a-cath, és la falla d’aquells que sentim el món a través d'un implant coclear i és la falla de qui sense por i sense pudor mostra un cos no normatiu que ha sigut recer durant tants anys, i que paradoxalment gràcies a ell continua viva”, manifesta. 

A més, assegura que el monument també homenatjarà el col·lectiu mèdic i serà “la rebel·lia i el crit mut” que les institucions volen silenciar. “Serà la màxima expressió que sense ciència no hi ha futur”, afegeix. 

Noah Higón ha fet també una crida a tots els seguidors perquè acudisquen a València a veure i sentir les Falles del 2023. “Jo esperaré allí, en persona i en talla XXL, així com tots els fallers i falleres de la falla que no han dubtat ni un segon d'aventurar-se en aquesta bogeria”. 

El Taller de Víctor Navarro uneix les falles i la solidaritat

També en una publicació en Instagram, el Taller de Víctor Navarro ha assegurat que unir la festa i la solidaritat és una mostra de la seua identitat i fer-ho amb Noah “és un autèntic privilegi”. “Enguany tornem a la càrrega amb iniciatives que ens fan sentir orgullosos de la nostra professió”, apunten. 

També et pot interessar

stats