Noah Higón, nominada als Black Pearl Awards per la tasca de divulgació de les malalties minoritàries

La jove valenciana, que té set malalties poc freqüents, participa en nombrosos projectes per a donar veu a casos com el seu

Noah Higón, nominada als Black Pearl Awards
Noah Higón, nominada als Black Pearl Awards / Eurordis

Noah Higón, la jove valenciana amb set malalties minoritàries, ha sigut nominada als Black Pearl Awards de l’Organització Europea de Malalties Rares (Eurordis). Està nominada en la categoria de xarxes socials, en uns guardons que busquen reconéixer la tasca de divulgació que els candidats fan a través de les diverses plataformes. 

En un vídeo que ha publicat en les xarxes, Noah ha agraït la nominació i ha reclamat la inversió i la investigació en salut pública. "Sense ciència no hi ha futur, i crec que aquesta ha de ser la base principal d'aquest discurs", ha manifestat.

Noah ja ha rebut el suport dels usuaris, entre els quals destaquen el València Club de Futbol, el diputat de Compromís Joan Baldoví i l’exdiputat de les Corts Alexis Marí.

La jurista, politòloga i escriptora usa les xarxes, no només per a augmentar la visibilitat d’aquelles malalties que no són tan comunes, sinó també per a compartir totes les seues experiències vitals, amb nombroses anades i vingudes a l’hospital. 

Una d’aquestes últimes experiències es va fer viral en qüestió de minuts. La jove va compartir amb els usuaris el moment en què mostrava l'emoció en tornar a sentir en una publicació de Twitter que té més d’un milió i mig de visualitzacions.

La vida de Noah ha sigut una carrera d’obstacles des que als 12 anys li diagnosticaren la primera malaltia. Actualment pateix la síndrome de la cava baixa inferior, del trencanous, d'Ehlers Danlos, de Wilkie, de Raynaud, de May Thurner i la gastroparèsia. A pesar de tot, la jove és doble llicenciada en Dret i Ciència Política i de l'Administració Pública per la Universitat de València.

També és autora de dos llibres: De qué dolor son tus ojos i De esperanza marchita, i col·labora regularment amb FEDER i és ambaixadora de l'ONG Proyectos Juntos i Muévete Por Los Que No Pueden.

També et pot interessar

stats