Acció Ecologista-Agró denuncia que se celebre el festival Iboga "com si no res", malgrat tindre un requeriment d'anul·lació

Destaquen que la celebració de macrofestivals en el recinte és "incompatible amb el PATIVEL i el PATRICOVA

Iboga Summer Festival / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 de juliol 2022 - 20:45 Actualitzat: 30 de juliol 2022 - 17:26

Acció Ecologista-Agró ha denunciat que s'estiga celebrant l’Iboga Summer Festival "com si no res", a pesar que la Direcció General de Política Territorial ha requerit a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna l'anul·lació de la concessió de la llicència d'obres per al recinte que acull els macrofestivals de música.

Així ho ha indicat l'organització en un comunicat després de rebre la resolució a un dels escrits que havien presentat, en els quals critiquen "la inacció de l'administració cap als greus impactes i les vulneracions a l'ordenament jurídic dels macrofestivals de música, tal com s'han plantejat en aquesta localitat".

En aquesta resolució –han assenyalat–, la Conselleria de Política Territorial ha adjuntat el requeriment d'anul·lació de concessió de llicència d'obres provisional al Sector 17-Marenys, enviat a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna aquest dijous 27 de juliol, el mateix dia que ha començat el festival.

Destaquen que la celebració de macrofestivals en el recinte és "incompatible amb el PATIVEL i el PATRICOVA". També que en el requeriment s'especifica que "les úniques actuacions que es podrien desenvolupar a aquests terrenys serien les d'execució de les obres d'urbanització previstes en el seu programa d'actuació integrada aprovat amb anterioritat a l'aprovació del PATIVEL”. “En cas de no executar les obres d'urbanització en els termes prescrits” –segueix el document– “el sòl adquiriria la condició de sòl no urbanitzable de protecció litoral, al qual s'aplicarien els articles 8 i 9 d'aquesta normativa”.

"No s’ha demanat llicència d’obra"

Així mateix, l'organització ha recalcat que en la notificació enviada fa tres setmanes a la Direcció General de Política Territorial i Paisatge "assenyalava que el permís va ser concedit per l'Ajuntament a la promotora d'altres dos festivals que finalment s'han retirat de la zona i no a l'empresa de l’Iboga. "Aquesta última, sense haver sol·licitat cap llicència d'obres, ja havia représ els treballs de condicionament del recinte", denuncien.

Consideren aquesta actuació una il·legalitat consumada i, que “en un intent d’amagar-la, dies més tard, l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna va admetre la transmissió de titularitat de la llicència urbanística".

Per tot això, critiquen que el festival haja començat "sense que cap autoritat haja sigut capaç de parar-lo dins del termini i en la forma escaient".

També et pot interessar

stats