8M: Diana Morant i Sole Giménez, dues dones referents en sectors masculinitzats

La ministra de Ciència i Innovació i la cantautora parlen amb À Punt dels reptes a què s'han enfrontat al llarg de la seua carrera pel fet de ser dones en entorns on predominen homes

La indústria musical i l'enginyeria són dos sectors on queda molt de camí per a aconseguir la igualtat / À Punt NTC

"En quaranta anys de carrera no he conegut cap dona que estiguera en un lloc de direcció en les grans ràdios o en cap discogràfica", diu Sole Giménez. La cantautora i membre del jurat del programa d'À Punt Duel de veus, que té diversos premis Ondas i nominacions als Grammy per l'etapa en Presuntos Implicados, creu que encara queda molt de camí per recórrer per tal d'aconseguir una igualtat real. "No m'he sentit molt relegada per ser dona, però sí que hi ha hagut micromasclismes al llarg de tots aquests anys", subratlla.

Una experiència pareguda ha tingut la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, que tant en el seu lloc com a alcaldessa de Gandia com quan ha exercit la carrera professional com a enginyera s'ha sentit desplaçada per ser l'única dona a la sala.

"Em van dir clarament que em rebutjaven d'un treball perquè era una dona en edat de procrear", ha lamentat la ministra. "Això s'ha de combatre perquè són discriminacions que encara succeeixen". Morant creu que no hi haurà mai un futur just si es prescindeix de la meitat de la població, i aquest futur són les xiquetes.

També et pot interessar

stats