80 xiquets i xiquetes sahrauís passen l'estiu amb famílies valencianes

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia i per les dificultats sorgides a causa de la tensa relació entre Espanya i Algèria, torna el programa "Vacances en pau"

Els menors sahrauís en la seua arribada a l'aeroport d'Alacant / 'À Punt NTC'

Després de dos anys d'aturada per la pandèmia i per les dificultats sorgides a causa de la tensa relació entre Espanya i Algèria, el programa "Vacances en pau" torna aquest estiu a la Comunitat Valenciana amb l'acolliment de huitanta xiquets i xiquetes sahrauís.

Aquesta campanya compta amb diversos objectius. El principal és proveir les criatures d'una atenció sanitària que no tenen a l'abast als campaments de refugiats de Tindouf, a Algèria, on resideixen durant l'any. En aquesta zona, les temperatures poden arribar a l'estiu fins als 50 graus. Açò, sumat a la mancança d'aigua potable, aliments, medicaments i serveis bàsics, fa que els menors sahrauís no puguen créixer i desenvolupar-se personalment de manera saludable i segura. "Vacances en pau" representa una ajuda imprescindible en aquest sentit.

Però d'aquest acolliment estival no sols es veuen beneficiats els xiquets i xiquetes. Les famílies valencianes viuen un gran procés d'aprenentatge i una experiència inoblidable amb la calidesa del poble sahrauí.

Un poble que, a través d'aquest programa de vacances, també es vol dignificar i crear consciència sobre la lluita que viu des de fa 47 anys per a aconseguir la llibertat.

També et pot interessar

stats