El 66% de les persones titulars de la renda valenciana d'inclusió són dones

La Generalitat va posar en marxa el pla d'ajudes el 2017 i fins al moment se n'han beneficiat 75.885 persones

Un 30,4% dels menors de 18 anys a la Comunitat Valenciana està en risc de pobresa
Moltes dones són les úniques responsables de la unitat familiar / À Punt NTC

Les dones són les principals titulars de la renda valenciana d'inclusió (RVI), la prestació que va posar en marxa el 2017 la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. En concret, són el 66,84% dels casos, 23.028 de les 34.450 persones titulars d'aquesta prestació l'any passat. Amb aquestes dades, el pla d'ajudes s'ha convertit en una "eina fonamental en la lluita contra la feminització de la pobresa", segons explica el departament.

El 2021 les persones titulars, juntament amb les que conviuen amb elles, van ascendir a 75.885 persones. A més, les dades recollides en el registre de la Conselleria indiquen que el rang d'edat amb més persones beneficiades és el de 41 a 64 anys, amb un total de 21.263 persones. En concret, 8.354 estan entre els 25 i els 30 anys i 3.850 persones titulars de la RVI són majors de 64 anys. Finalment, 887 del total de persones que han presentat la sol·licitud tenen menys de 25 anys.

La secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha assenyalat que tots els estudis "demostren que les conseqüències de la crisi econòmica han tingut un major impacte en les dones que, a més, en molts casos són les úniques responsables d'unitats familiars monoparentals en què han de fer-se càrrec de fills, filles o persones majors".

La renda permet accedir a una ajuda de fins a 664,65 euros al mes, que es pot ampliar fins als 731,12 euros, ja que l'ajuda contempla complements per a fer front al pagament de lloguer o hipoteca, així com del subministrament energètic.

Així mateix, inclou un complement familiar a partir del seté membre (60 euros per cada un d'addicional) i l'accés a les ajudes escolars, a més d'altres beneficis com la prestació farmacèutica gratuïta.

Aquesta ajuda també serveix per a complementar les prestacions d'aquelles dones més majors que cobren una pensió per invalidesa o jubilació amb la qual tenen dificultats per a arribar a final de mes i que amb la renda es pot veure complementada fins amb 171,99 euros més mensuals.

També et pot interessar

stats