Acord entre la Generalitat i el govern espanyol sobre la renda valenciana d’inclusió

Les dues administracions tanquen les discrepàncies sobre la llei que la regula i ara ho traslladaran al Tribunal Constitucional 

Voluntaris d'un banc d'aliments, en una imatge d'arxiu
Voluntaris d'un banc d'aliments, en una imatge d'arxiu
22 de març 2021 - 13:27

La Generalitat i el govern central han tancat les discrepàncies que l’executiu de Sánchez mantenia sobre set articles de la llei de renda valenciana d'inclusió

Les dues administraciones havien constituït una comissió bilateral per a estudiar i solucionar els aspectes de set articles (10, 12, 34, 59, 72, 74 i 75) d’aquesta llei sobre els quals discrepava el govern espanyol. 

D'aquesta manera, totes dues parts consideren resoltes les discrepàncies i conclosa la controvèrsia plantejada. Ara ho comunicaran al Tribunal Constitucional. L’acord de les dues administracions s’ha publicat aquest dilluns en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). 

En relació amb l’article 10, sobre la renda complementària d'ingressos, la Generalitat es compromet que les prestacions "no exclouran l'establiment d'altres ajudes públiques per aquesta modalitat de prestació d'acord amb el que s'establisca reglamentàriament". 

La Generalitat també modificarà l’article 75 perquè concorde amb la nova redacció de l'apartat 2 de l'article 10, i el 12, relatiu als drets i obligacions de les persones que reben l’ajuda valenciana. També s'adaptarà l'article 34, relatiu a la sol·licitud de la renda valenciana d'inclusió, per a incloure l'autorització o la conformitat expressa dels sol·licitants per a la consulta, la verificació i la cessió de dades a altres departaments.

D’altra banda, s'estableix que els articles 29 i 59 han d'interpretar-se en el sentit que la col·laboració entre les dues administracions, la Generalitat i el govern espanyol, permeta l’adequada coordinació, a través de convenis, en l'àmbit del reial decret que regula l'ingrés mínim vital. 

Finalment, l'article 74 de la llei de renda valenciana d'inclusió, pel qual s'afegeix una nova disposició transitòria huitena, establirà que la Generalitat impulsarà la col·laboració amb l'aministració general de l'Estat per a gestionar millor el període transitori recollit en el reial decret pel qual s'estableix l'ingrés mínim vital.

També et pot interessar

stats