La renda valenciana d'inclusió es podrà sol·licitar sis mesos abans de complir els requisits

La renda passa a ser una prestació complementària de l'ingrés mínim vital, segons contempla el decret de modificació de la llei.

La renda valenciana d'inclusió es podrà sol·licitar sis mesos abans de complir els requisits
La renda valenciana d'inclusió es podrà sol·licitar sis mesos abans de complir els requisits

La renda valenciana d'inclusió es pot sol·licitar de forma anticipada sis mesos abans que les persones interessades complisquen els requisits per a poder accedir-hi.

Així es desprén del decret de modificació de la llei que regula aquesta ajuda gestionada per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Un decret que s'ha elaborat per a compatibilitzar la renda d'inclusió amb l'ingrés mínim vital, que ja està en marxa i ha arribat, de moment, a més de 31.000 persones de més 9.200 llars valencianes amb el seu primer pagament.

D'aquesta manera, la tramitació anticipada de l'ajuda pretén que les persones beneficiàries tinguen accés a la prestació al més prompte possible i beneficiarà a col·lectius especialment vulnerables, com ara els joves tutelats per la Generalitat, que podran demanar l'ajuda abans de complir la majoria d'edat. També, aquelles persones que deixaran de percebre una prestació per desocupació i ho puguen justificar.

D'altra banda el decret de modificació de la llei de renda valenciana d'inclusió també adapta diversos articles de manera que la renda passa a ser una prestació complementària de l'ingrés mínim vital o de qualsevol altra prestació de garantia d'ingressos mínims de caràcter estatal.

Respecte a la quantia a percebre, el decret estableix que l'ingrés mínim vital es restarà de la renda. Així mateix, es preveu la sol·licitud conjunta de les dues prestacions per a agilitzar el procés de tramitació.

També et pot interessar

stats