52.000 persones convocades per a finalitzar la vacunació al personal educatiu

L'administració d'AstraZeneca es farà entre aquest dimecres i dijous.

Una infermera amb una safata de vacunes a l'hospital de campanya de Castelló
Una infermera amb una safata de vacunes a l'hospital de campanya de Castelló

El procés de vacunació de la comunitat educativa va començar de forma accidentada ara fa dues setmanes i es va haver de suspendre dues hores després d’iniciar-se per ordre del Ministeri de Sanitat, mentre l’Agència Europea del Medicament avaluava la seguretat de la vacuna a causa dels casos de trombes que s’havien detectat en població ja vacunada.

Així, no va ser fins la setmana passada quan es va reprendre el procés de vacunació del personal educatiu durant els dies 26 i 27, un procés que culminarà entre aquest dimecres 31 i el dijous 1 d’abril.

Aquest dimarts, alguns països com Alemanya o el Canadà han aplicat noves restriccions a la vacuna d’AstraZeneca però les veus expertes continuen insistint que és segura.

Aquest mateix dimecres l’Agència Europea del Medicament s’ha reafirmat en la seua conclusió. L'organisme europeu ha recordat de nou que el benefici "supera" el risc d'aquesta vacuna i no ha identificat "cap factor de risc específic, com l'edat, el sexe o un historial mèdic previ de trastorns de coagulació per aquests casos estranys". 

També et pot interessar

stats