Quasi 4.000 discapacitats s'examinen a Madrid per a 279 places d'ordenança

És la primera convocatòria d'aquestes característiques des de 2016 i el CSIF la considera “insuficient”.

El sindicat CSIF defensa la necessitat d'avançar l'edat de jubilació a persones amb discapacitat severa
El sindicat CSIF defensa la necessitat d'avançar l'edat de jubilació a persones amb discapacitat severa

Quasi 4.000 persones amb discapacitat intel·lectual procedents de tot Espanya s'han examinat aquest dissabte a Madrid per a accedir a 279 places d'ordenança de l'administració general de l'Estat. És la primera convocatòria d'aquestes característiques des de 2016. 

Per a la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), aquesta oferta de treball és “insuficient”, i el seu portaveu, José Manuel Couso, ha afirmat aquest matí que el percentatge de vacants per a discapacitats sobre el total d'ocupacions públiques oferides per l'administració hauria de ser “molt major, més proper a la realitat”.

En opinió de Couso, el sector públic hauria de fomentar en major mesura la “reinserció social” i donar “una oportunitat real” als discapacitats intel·lectuals, que fins i tot en el cas de superar les oposicions pateixen sovint “problemes d'adaptació”.

El portaveu del CSIF ha denunciat que, una vegada adjudicades les places, “no hi ha un seguiment” dels funcionaris amb discapacitat, i ha exigit “que es produïsquen les adaptacions necessàries” perquè aquestes persones puguen exercir el seu treball amb normalitat.

A més, el sindicat defensa la necessitat d'avançar l'edat de jubilació a persones amb discapacitat severa i que, en aquests casos, s'oferisca la possibilitat de demanar una reducció de jornada sense que afecte el salari.

Couso també ha lamentat que, encara que hagen passat dos anys des de l'última oferta pública d'aquest tipus, la qual cosa atribueix a la “retallada pressupostària” i a la “deixadesa de l'administració”, no s'haja oferit el total de places que haurien correspost, en conjunt, a 2017 i 2018.

Un dels opositors, Gerardo Martín, ha explicat que ha preparat l'examen durant “huit o nou mesos” i que s'ha desplaçat amb la seua família des de Sevilla, on viu, per a fer la prova. 

“A voltes em trobava un poc regular, però llavors em deia: vinga, que tu pots”, ha dit Martín abans d'afrontar “tranquil” l'examen.

Com els altres concurrents a l'oposició, Martín ha acudit a primera hora del matí a la Facultat de Dret de la Universitat Complutense (UCM) i ha hagut de completar un qüestionari de 25 preguntes en un temps màxim d'una hora. 

També et pot interessar

stats