Més de 350.000 dones han participat en el programa de cribratge contra la violència de gènere

És una iniciativa que impulsa la Conselleria de Sanitat Universal per a detectar casos de violència masclista.

Els centres públics sanitaris ofereixen aquest programa a les dones des del 2015

Els últims anys ha anat augmentat la xifra de dones que participen en el programa de cribratge contra la violència de gènere, que impulsa la Conselleria de Sanitat Universal. En el primer semestre del 2019 hi van participar vora 54.000 dones, xifra que suposa un increment d'un 13% respecte als primers sis mesos del 2018. 

L'objectiu d'aquests programes per a identificar possibles casos de violència masclista entre les pacients sempre és detectar el major nombre d'agressions i combatre la situació que pateixen aquestes dones. A través d'un qüestionari voluntari, els metges poden adonar-se del problema i, des de llavors, activar un protocol d'intervenció. 

Entre les dones enquestades, en vora 1.200 casos es va confirmar que patien violència de gènere. En la major part de les ocasions, les participants van confessar que patien  maltractaments psicològics i físics, encara que també s'hi van detectar més de cent casos d'agressió sexual.   

Els centres públics sanitaris ofereixen aquest programa a les dones des del 2015 i, durant aquests quatre anys, més de 350.000 dones han accedit a respondre aquest qüestionari voluntari.

També et pot interessar

stats