El 30% dels joves valencians que treballen està en risc d'exclusió social

En el Dia Internacional de la Joventut, el Consell Valencià de la Joventut demana "més polítiques integrals" per a ajudar aquest col·lectiu.

VÍDEO | El 30% dels joves valencians que treballen està en risc d\'exclusió social

En el Dia Internacional de la Joventut, el Consell Valencià de la Joventut demana "més polítiques integrals" per a ajudar aquest col·lectiu.

El 30% dels joves valencians que treballen està en risc d'exclusió social, segons xifres de l'Observatori d'Emancipació elaborat pel Consell de la Joventut d'Espanya. “Encara que les xifres han millorat des de 2012, nou de cada deu contractes signats per gent jove són precaris i temporals. Aquestes dades demostren que calen més polítiques integrals ara, no en un futur”, defensa el Consell Valencià de la Joventut (CVJ) en un comunicat.

El CVJ denuncia que no es destinen prou recursos per a les persones joves i reclama implantar “més polítiques integrals ara” ja que, segons diuen, “després ja serà tard”. La presidenta de l'entitat, Pilar Blasco, afirma que nou de cada deu contractes signats per joves són “precaris i temporals”, i ha explicat que “tendim a pensar que les persones joves tenim tot el temps del món per a millorar la nostra situació, i per això les mesures es posposen per al futur, però veiem que no és així”.

Hi ha “molts prejuís” sobre les persones joves i “molts comportaments normalitzats per tota la societat”. Així, com demostra l'Estudi Sociològic de la Joventut Valenciana, elaborat pel CVJ en col·laboració amb la Universitat de València (UV), hi ha “comentaris masclistes i homòfobs habituals” perquè no hi ha una “educació integral sobre aquest temes”.

Per aquest motiu, el CVJ ha llançat la campanya #LaJoventutEnJoc amb l'objectiu de trencar tots aquests prejuís des de la base del problema, ja que “la joventut té molt a dir”. D'aquesta forma, diferents influencers valencians han compartit tots els prejudicis que han patit per ser joves i “s'han posat una crema protectora”, #JoveTòpic, per a “combatre els tòpics que hi ha en la societat”.

També et pot interessar

stats