28.06.2020 | Toño Abad: “Exigim que es desenvolupe i s’implemente immediatament la llei LGTBI valenciana”

Entrevistem el director de l’Observatori Valencià contra la LGTBfòbia amb motiu del dia de l'Orgull.

28.06.2020 | Toño Abad: “Exigim que es desenvolupe i s’implemente immediatament la llei LGTBI valenciana”

El director de l’Observatori Valencià contra la LGTBfòbia, Toño Abad, ha qualificat d’“inaceptable” la presumpta agressió homòfoba d’aquest divendres i ha explicat que des de l’observatori s’han posat en contacte amb la Conselleria de Sanitat per a aclarir els fets.

També analitzaran quins protocols tenen els hospitals valencians i què es pot fer encara, perquè no és la primera vegada que els arriben queixes pel tracte rebut per part de les persones que treballen en la seguretat de l’Hospital de Castelló.

Una de les principals demandes del col·lectiu LGTBI valencià és la posada en marxa de la Llei d’igualtat de les persones LGTBI valenciana, aprovada vora fa dos anys pel govern del Botànic. Abad ha reconegut que el text és pioner a Espanya i un referent a Europa, però ha explicat que no hi ha prou amb l’aprovació de la llei, i ha exigit que es “desenvolupe i implemente inmediatament, sense dilació”.

Pel que fa a la llei nacional, ha valorat positivament que estiga ja en fase d’estudi per part del govern, però ha recordat que en l’anterior legislatura ja es va tramitar, però finalment “es va quedar en un calaix” i no va ser aprovada. La importància d’aquesta llei nacional és que la ciutadania LGTBI de la comunitat valenciana puga gaudir en tot l’Estat dels mateixos drets que te ací.

També et pot interessar

stats