El 25% de la població valenciana ja té la pauta completa de la vacuna

La Conselleria de Sanitat Universal ha administrat més de tres milions de dosis des de finals de desembre entre les quatre marques de vacunes disponibles

Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de Salut de la Ribera
Un dels deu punts de vacunació massiva de l'àrea de salut de la Ribera / Twitter: @GVAlaRibera

La vacunació contra la Covid-19 a la Comunitat Valenciana avança a passos agegantats i l'esperada immunitat de ramat, fixada en vora el 70% de la població, queda cada vegada més a prop. Tot apunta que aquest dimarts s'arribarà al 25% de població que ha completat la pauta de vacunació. És a dir, un de cada quatre valencians i valencianes han rebut les dosis necessàries (una o dues, segons si se'ls ha inoculat la monodosi de Janssen o les vacunes de Pfizer, Moderna o AstraZeneca) per a protegir-los contra la Covid-19. El balanç més recent del Ministeri de Sanitat situava el percentatge en el 24,47% al tancament de dilluns. A més, la barrera del 50% de població amb almenys una dosi ja és quasi una realitat: a hores d'ara, el 47,1% d'habitants a la Comunitat Valenciana té ja una injecció, més de dos milions de persones.

El mes de juny està resultant cabdal per a donar un gran impuls a la vacunació en el territori i consolidar-la com un procediment massiu, fonamentalment gràcies a l'augment de les dosis disponibles. Fins ara, la sanitat valenciana n'ha rebut més de 3,3 milions entre les quatre marques autoritzades per la Unió Europea. El calendari de vacunació dissenyat per la Generalitat sembla complir-se i ha encetat una setmana en què de nou, es tornaran a batre rècords, ja que s'espera vacunar més de 400.000 persones en set dies. Des que a finals de desembre va començar la campanya d'immunització, ja s'han superat els tres milions de dosis administrades entre els valencians i les valencianes, segons les últimes dades de la Conselleria de Sanitat Universal.

Aquest dimarts s'inicia la vacunació en les grans empreses, on fins al 14 de juny s'espera administrar l'antigen a vora 50.000 treballadors i treballadores en 21 punts habilitats per tot el territori que es corresponen amb els centres de treball de les plantilles. Algunes de les primeres que posaran en marxa la immunització són El Corte Inglés, Mercadona, Iberdrola o Agricultores de la Vega.

Arranca també en tot el territori la vacunació de la generació entre 40-49 anys, la més nombrosa (més de 851.000 valencians i valencianes, segons xifres de l'Institut Nacional d'Estadística). La Conselleria de Sanitat Universal havia fixat l'entrada d'aquest nou grup en la roda vacunal per al 17 de juny, però finalment el gran nombre de vacunes que van arribant i la disposició dels equips han permés avançar-la. És en els quadragenaris i en la generació immediatament anterior, de 50 a 59 anys, en què Sanitat centra ara el principal esforç: per a ambdós col·lectius es destinaran 330.000 de les 400.000 dosis disponibles aquesta setmana. La resta s'administraran a altres col·lectius, com ara les segones dosis dels majors de 66 anys i les destinades al personal essencial. La població major de 70 anys, d'altra banda, està pràcticament immunitzada per complet.

També et pot interessar

stats