La vacunació de la població valenciana entre 40 i 49 anys comença a Castelló

El Palau de Congressos de la capital de la Plana Alta, un dels primers punts a començar a immunitzar el grup poblacional més extens de la Comunitat Valenciana

La vacunació de la població valenciana entre 40 i 49 anys comença a Castelló / À Punt NTC

L'espai de vacunació massiva de Castelló, instal·lat en el Palau de Congressos de la ciutat, és un dels punts a la Comunitat Valenciana on ja s'ha començat a immunitzar la generació d'entre 40 i 49 anys, la més nombrosa del territori. Segons ha pogut saber À Punt, des de les 15:00 hores s'estan administrant injeccions del preparat contra la Covid-19, desenvolupat per la farmacèutica Janssen, l'única monodosi de les quatre autoritzades a la Unió Europea, a persones de 48 i 49 anys. 

També està previst començar la vacunació d'aquelles persones que treballaran en residències durant l'estiu: el preparat que se'ls administrarà és Pfizer. S'espera un setmana de gran activitat en el macrocentre de vacunació ubicat a la capital de la Plana Alta: hi ha citades més de 13.000 persones. 

A les províncies de València i Alacant la immunització de la població nascuda entre 1971 i 1981 començarà finalment dimarts, ja que aquest dilluns de vesprada es dedicarà a fer una segona crida per a les persones de 50 a 59 anys que no pogueren acudir a la primera cita. 

La Conselleria de Sanitat havia previst començar el procés d'immunització de la Covid-19 de la generació de 40-49 anys el 17 de juny, però finalment l'ha avançat a aquest dilluns gràcies al gran nombre de vacunes que van arribant i a la disposició dels equips. 

Aquesta setmana la Comunitat Valenciana tornarà a superar el rècord de vacunes administrades en set dies, segons la previsió de la Generalitat. En total, el nombre de persones vacunades contra la Covid-19 serà de 406.575. La majoria de les dosis aniran destinades a les persones entre 40 i 49 anys. És en aquest grup de població, i en el següent, fins als 59 anys, on Sanitat centra el principal esforç, amb 330.000 dosis. La resta es destinarà a altres col·lectius, com ara les segones dosis dels majors de 66 anys i les destinades al personal essencial.

També et pot interessar

stats