Una vintena d'empreses valencianes ultimen els preparatius per vacunar 50.000 persones

Comencen a immunitzar les plantilles a 21 punts habilitats, des d'aquest dimarts i fins al 14 de juny

Una persona rep una de les vacunes contra la Covid-19 en una imatge d'arxiu
Una persona rep una de les vacunes contra la Covid-19 en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Les grans empreses valencianes enllesteixen els preparatius per a vacunar les seues plantilles, un procés que arranca aquest dimarts i es prolongarà fins al 14 de juny. La vintena d'empreses que hi participen, totes de més de 400 treballadors i treballadores, immunitzaran vora 50.000 persones. Entre les fimes participants hi ha El Corte Inglés, Ford, Mercadona, Power Electronics, Agricultores de la Vega, Iberdrola o l'EMT de València.

Les empreses s'han compromés a immunitzar el personal seguint l'estratègia de vacunació de Sanitat, per la qual cosa aplicaran la pauta de franges d'edat vigent. És a dir, que començaran punxant persones de més de 40 anys. Les firmes participants disposen d'un centre sanitari autoritzat a les instal·lacions i personal mèdic, el qual ha rebut formació de Salut Pública per a administrar les dosis.

Amb aquests condicionats les empreses han organitzat la campanya d'immunització per a les diferents seus a 21 punts. Per exemple, Arcelor Mittal vacunarà a Sagunt el personal de les sis filials del grup; El Corte Inglés hi habilita dos punts, un a València i l'altre a Alacant; Altadia vacunarà a Vila-real; Agricultores de la Vega, a Paiporta, i Urbaser ho farà a Alacant.

La incorporació de les empreses al procés de vacunació contribuirà a marcar un nou rècord d'immunitzacions aquesta setmana, quan s'estima que 406.000 persones rebran alguns dels preparats contra la Covid-19, la xifra més alta des de l'inici de la campanya. El volum més gran de dosis, 330.000, s'administrarà en la franja de 40 a 59 anys, mentre que les altres 75.000, s'injectaran com a segones dosis de persones majors de 66 anys o per a col·lectius essencials.

També et pot interessar

stats