Primers detalls de la vacunació en grans empreses: 21 punts per a immunitzar 50.000 treballadors

Generalitat, patronal i sindicats acorden un pla amb vora cinquanta companyies adherides entre les quals hi ha la Ford, El Corte Inglés o Mercadona

On s'instal·laran els 21 punts de vacunació
On s'instal·laran els 21 punts de vacunació / Marta Galindo

Comencen a conéixer-se els primers detalls sobre la vacunació en els grans centres empresarials de la Comunitat Valenciana, que començarà el dilluns 7 de juny. El dispositiu estarà integrat per 21 punts de vacunació on es preveu immunitzar contra la Covid-19 vora 50.000 treballadors i treballadores. Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després d'una reunió de treball amb patronal, empreses i sindicats sobre el Pla Sumem. Salut + Economia, que coordinarà el procediment. 

En la trobada, presidida pel cap del Consell, han participat el president de la patronal autonòmica CEV, Salvador Navarro; la presidenta de la Fundació CEOE, Fátima Báñez, i la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló. Puig ha destacat que l'acord amb els agents socials permet tindre "ben engreixada la maquinària" mitjançant la col·laboració publicoprivada per a poder "accelerar fins i tot més" la vacunació conforme vagen arribant les dosis.

En el pla estan adherides una cinquantena d'empreses, entre les quals hi ha la planta automobilística de Ford, El Corte Inglés, Altadia, diverses empreses del port de València, la seu valenciana d'Iberdrola, Power Electronics, l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT), Mercadona, Arcelor Mittal o Transmediterránea. 

Segons ha precisat Puig, la immunització es produirà segons el grup d'edat que estiga rebent les dosis en cada moment tenint en compte l'estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat "sense privilegi temporal". Les empreses aportaran els centres i el personal per a la vacunació; la Generalitat, les dosis i els cursos de formació.

Primera fase: del 7 al 14 de juny

La primera fase de la vacunació es durà a terme entre el 7 i el 14 de juny en vint punts de vacunació ubicats en grans empreses més un altre que s'instal·larà en el Centre Portuari d’Ocupació del Port de València. Se citarà personal de 50 a 59 anys, que correspon al grup d'edat que està actualment vacunant-se. La vacuna que els administraran serà la mateixa que la Conselleria de Sanitat Universal estiga inoculant a aquest tram d'edat.

On s'instal·laran els 21 punts de vacunació

  • Arcelormittal (Sagunt), on es vacunarà la plantilla de les sis filials del grup
  • El Corte Inglés, que instal·larà en un espai a València i un segon a Alacant
  • Ford España (Almussafes)
  • Altadia (Vila-real), on també se subministrarà la vacuna a empleats i empleades de les set filials i subcontractes
  • Mercadona, amb un punt en el bloc logístic de Riba-roja
  • Power Electronics (Llíria)
  • Agricultors de la Vega de València (Paiporta)
  • Torrecid (Castelló de la Plana) on es vacunarà personal de les set filials i subcontractes
  • Iberdrola España, amb punts de vacunació a València i Cofrents 
  • Ice Cream Factory Comaker (Alzira)
  • Grup Dr. Franz Schneider (Alzira) on també punxaran treballadors i treballadores de les nou filials del grup i subcontractes
  • EMT València
  • Urbaser (Elx)
  • Centre Portuari d'Ocupació de València: es vacunarà el personal d'estiba, així com la plantilla de Cosco, Mediterranean, APM Terminals, València Terminal Europa, Transmediterránea, Terminal Marítima de Graneles i Randstad.

També et pot interessar

stats