Uns 5.000 treballadors de Ford podrien vacunar-se a la planta d'Almussafes

El 8 de juny començarà el procés amb els empleats de 59 a 51 anys i a partir del 22 de juny es continuarà amb els que tenen entre 50 i 41 anys

Treballadores de la planta de Ford a Almussafes
Treballadores de la planta de Ford a Almussafes / Ford

La vacunació dels treballadors de Ford Almussafes podria començar en la segona setmana de juny i afectar uns 5.000 dels 7.000 empleats de la planta, tenint en compte que tant els més majors com la franja de 59 a 51 anys estan immunitzats o se'ls citarà en els pròxims dies en els punts de vacunació establits per Sanitat.

Possiblement serà a partir del 8 de juny quan comence aquest procés a la planta, que pot coincidir amb dies de suspensió temporal d'ocupació, per la qual cosa en primer lloc es buscarà aquells que residisquen més pròxims a la factoria, segons informen des del comité d'empresa de Ford Almussafes.

S'espera que a la factoria, que disposa de servei mèdic propi, es vacune primer els empleats que estiguen en la franja de 59 a 51 anys i no hagen sigut vacunats encara i posteriorment, a partir del 22 de juny, es continuarà amb els que tenen entre 50 i 41 anys. La majoria dels treballadors de la planta té entre 30 i 50 anys, i cal tindre en compte que els majors de 56 anys estan eixint del seu lloc de treball per l'ERO.

Vacunació en 20 centres empresarials

La consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, va explicar aquest dilluns que vint centres empresarials de la Comunitat Valenciana vacunaran els seus empleats contra el coronavirus, per a això la Conselleria de Sanitat els remetrà el material complet i impartirà cursos gratuïts al personal sanitari d'aqueixes empreses sobre la inoculació de les dosis.

Aquesta vacunació serà possible gràcies a l'acord signat per la Generalitat amb la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) i la patronal autonòmica valenciana CEV el mes de març passat perquè les empreses amb servei mèdic propi i amb més de 500 treballadors pogueren administrar la vacuna als seus empleats, dins del Pla Sumem.

També et pot interessar

stats