La vacunació en les grans empreses començarà el 8 de juny

La patronal autonòmica detalla que primer es vacunaran els treballadors i treballadores majors de 50 anys i en una segona fase s'administrarà als que tinguen entre 40 i 49 anys

Un sanitari vacuna a una persona contra el coronavirus
Un sanitari vacuna a una persona contra el coronavirus / Reuters
25 de maig 2021 - 10:40

La directora gerent de la patronal autonòmica CEV, Inmaculada García, ha anunciat aquest dimarts en Les notícies del matí que la vacunació a les grans empreses de la Comunitat Valenciana començarà el dimarts 8 de juny. García ha explicat que ahir van mantindre una reunió amb aquestes empreses i que es va acordar vacunar a partir de la mencionada data primer els treballadors i treballadores majors de 50 anys i en una segona fase administrar-la als que tinguen entre 40 i 49 anys.

La responsable patronal ha recordat que les empreses han de complir determinats requisits per a poder vacunar, entre els quals que han de comptar amb centre sanitari autoritzat en les seus instal·lacions, amb personal mèdic, i tindre un grandària i un nombre de treballadors important (400 treballadors) perquè la logística "siga eficient". El personal de les instal·lacions sanitàries, prèviament, tindran una formació específica a càrrec de la Conselleria de Sanitat Universal.

La vacunació en empreses, ha detallat també, seguir el mateix ritme de vacunació per trams d'edat que es va seguir en general a la Comunitat Valenciana. Sanitat designarà a cada empresa el centre logístic que li corresponga i aquesta anirà a arreplegar les vacunes que necessite per a vacunar als seus empleats. La responsable de la CEV recorda que aquest acord sols afecta als treballadors dels centres valencians i ha valorat una iniciativa que ha qualificat de "pionera" i que ja ha despertat l'interés de altres autonomies.

La meitat dels valencians ja tenen almenys una dosi

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat durant una visita a Alacant aquest dimarts que la meitat dels valencians ja han rebut almenys una dosi d'una vacuna contra la Covid o ha superat la malaltia. Tot i aquesta realitat, Puig ha insistit en la necessitat d'avançar en el procés de vacunació perquè encara s'està lluny d'una "immunització total". En aquest context, el president ha remarcat que es pretén que el procés de vacunació "avance al més ràpidament possible" i en eixe context ha situat la col·laboració de les grans empreses. "Crec que hi ha ja un efecte molt positius per a la superació de la pandèmia i en la mesura que tinguem més dosis i també amb l'aliança en les empreses, volem avançar i accelerar el procés", ha afegit. El president ha valorat el treball dels professionals sanitaris en aquest procés de vacunació i també ha agraït a la CEV la seua disposició a reforçar aquest treball.

Puig també ha valorat que la Comunitat Valenciana és des de fa 10 setmanes la comunitat autònoma amb una menor incidència d'Espanya però ha demanat prudència, com sol fer en les seues intervencions. El president ha mostrat preocupació per la variant índia. 

També et pot interessar

stats