Més de 200 joves talents competeixen en la hackató de la Universitat Jaume I

Castelló acull aquest repte tecnològic que mostra les últimes creacions en videojocs o aplicacions per a mòbils.

Els programadors i programadores, procedents de diferents llocs de l'Estat, creen els seus reptes tecnològics per a aspirar a un dels cinc premis
Els programadors i programadores, procedents de diferents llocs de l'Estat, creen els seus reptes tecnològics per a aspirar a un dels cinc premis

Descobrir joves talents i fomentar l'emprenedoria a la Comunitat Valenciana. Està entre els objectius principals de la tercera trobada de la hackató que se celebra a la Universitat Jaume I de Castelló. Són més de 200 persones, la majoria joves, que hi participen. Tot un repte tecnològic per a mostrar les últimes creacions en videojocs o aplicacions per a mòbils.

Araceli i les seues companyes són de les poques dones que participen en aquesta trobada. Elles asseguren que van per totes. Han creat un videojoc amb el qual volen conscienciar la gent jove de la importància d'atendre les persones majors. El funcionament és d'allò més original. Es tracta d'un xat on la jugadora o el jugador es comunica amb els seus avis.

En aquesta tercera hackató de l'UJI es poden veure invents tecnològics com els que han creat un grup de joves enginyers. Es tracta d'una impressora 3D que fa peces que després farà funcionar un robot. Es pot aplicar als processos productius de les empreses. Per exemple, per tal de classificar millor els productes i obtindre una major eficiència en la fabricació.

També hi ha una hackató infantil on s'ha aconseguit un percentatge paritari entre xiquetes i xiquets. En l'edició infantil un dels reptes que destaca és un robot programat perquè no puga creuar les línies roges.

Tota una sèrie de reptes tecnològics que demà tindran premi, i alguns dels invents es podran convertir en empreses de nova creació al nostre territori.

També et pot interessar

stats