Més de 2.370 llamps impactaren dimarts a la Comunitat Valenciana, amb més activitat a la Costera, la Safor i la Plana Baixa

La xifra ascendeix fins als 11.191 si es comptabilitzen també els que no van arribar a tocar terra

Imatge d’arxiu del moment en què un raig impacta en terra
Imatge d’arxiu del moment en què un raig impacta en terra / Glenn Stampalia (Institut d’Astrofísica - Europa Press)

Un total de 2.378 llamps van impactar dimarts passat a la Comunitat Valenciana, xifra que ascendeix fins als 11.191 si es comptabilitzen també els que no van arribar a tocar terra, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

L'activitat més gran es va registrar en zones de les comarques de la Costera, la Safor i també a la Plana Baixa. En concret, 235 llamps van impactar en terra en un radi de deu quilòmetres al voltant de Xàtiva; 1.122, si es comptabilitzen també els intranúvols, mentre que a la zona d'Oliva van caure 224 llamps, 996 amb els intranúvols.

A la zona de la Plana Baixa també es va registrar "molta" activitat elèctrica, amb l'impacte de 106 llamps en un radi de deu quilòmetres al voltant de Borriana, que va viure un esclafit humit, amb fortes precipitacions i ratxes de vent que van superar els 100 km/h. La capital de la Plana Baixa ha sigut el municipi de la província de Castelló que ha patit les pitjors conseqüències del temporal d'aquest passat dimarts, amb col·legis tancats, carreteres tallades i arbres caiguts.

Aquest dimecres el Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) ha establit la fi de la preemergència a les províncies de València i Castelló. No obstant això, dijous es tornarà a activar l'avís groc per pluges i tempestes en tot el litoral de la Comunitat Valenciana, ja que l’Aemet preveu una precipitació acumulada en una hora de 30 l/m², que puntualment podran superar els 40 l/m² en una hora. L'avís groc s'estendrà el divendres a tot el territori valencià per tempestes i pluges que oscil·laran entre els 20 l/m² i els 60 l/m², una situació que conclourà a les 18:00 hores.

També et pot interessar

stats