Més de 14.000 empreses valencianes podran beneficiar-se del Pla Resistir Plus
Més de 200.000 valencians i valencianes treballen en empreses que podran optar a aquestes ajudes, dirigides a sectors com el tèxtil, la confecció, el sector audiovisual, el calçat o el moble
Arranca el segon pla de xoc del Consell per a pal·liar els efectes de la Covid-19 en empreses i autònoms. Es coneix com a Pla Resistir Plus, i la posada en marxa permetrà que més de 14.100 empreses industrials manufactureres valencianes, que donen ocupació a més de 203.000 valencians i valencianes, puguen accedir a aquestes ajudes.
El Consell ha aprovat aquest divendres el decret llei de mesures extraordinàries de "suport a la solvència empresarial" en el marc del Pla Resistir Plus. Un total de 184 sectors i grups d'activitat podran beneficiar-se d’aquestes ajudes de la línia Covid-19, previstes en el Reial decret llei 5/2021 de l'Estat, que en el cas de la Comunitat Valenciana suposen un total de 647 milions d'euros.
El Consell augmenta les activitats que es poden acollir
El govern central, que finança aquest segon pla de xoc, amb una dotació total de 647 milions d'euros, va determinar en un primer moment una llista de 95 sectors que podrien ser beneficiaris d'aquestes ajudes directes entre 3.000 i 200.000 euros. Però s’ha permés que cada autonomia puga adaptar aquestes ajudes a la seua realitat.
Amb aquest sentit el Consell ha augmentat de 22 a 80 les activitats manufactureres en incloure indústries clau per a l'economia valenciana com son el tèxtil i la confecció, el sector audiovisual, el cuir i el calçat, el plàstic, la pirotècnica, el plàstic i el joguet, entre altres. "El nostre compromís i el del govern central amb el Pla Resistir Plus és que totes aquelles activitats econòmiques que han sofrit una caiguda significativa del seu volum de negoci puguen accedir a ajudes que els permeten fer front al pagament de factures pendents o deutes amb entitats bancàries fins al 31 de maig de 2021", ha apuntat el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler.
Les ajudes del primer pla de xoc del Consell van estar centrades en els sectors de l'oci, la restauració, el transport i el turisme, que es van veure obligats a tancar per les mesures sanitàries.
Sector audiovisual, indústria del paper, entre altres
Els subsectors industrials vinculats a la indústria del paper i les arts gràfiques també han quedat inclosos en les ajudes del Pla Resistir Plus, la qual cosa permetrà que més de 1.750 empreses, que donen ocupació a 16.600 persones, puguen accedir a aquestes ajudes.
I pel que fa al sector del moble, 1.300 empreses (15.300 ocupacions) podran accedir a aquests recursos. A les comarques del nord, prop de 350 empreses vinculades a sectors i subsectors de la ceràmica, amb una capacitat ocupadora de 24.500 persones, també podrà beneficiar-se d'aquestes ajudes. El responsable d'Hisenda i Model Econòmic ha destacat que altre sector que també podrà beneficiar-se serà el sector audiovisual. ''Més de 580 empreses podran accedir a aquestes ajudes'', ha dit Vicent Soler.