Zaplana torna a Picassent després de ser atés a La Fe per problemes respiratoris

L'advocat ha remés un nou escrit a la titular del jutjat número 8 de València per a reclamar la seua posada en llibertat condicional.

Zaplana torna a Picassent després de ser atés a La Fe per problemes respiratoris
Zaplana torna a Picassent després de ser atés a La Fe per problemes respiratoris

L'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana, ha tornat a la presó de Picassent després d'haver sigut traslladat a l'hospital de La Fe per problemes respiratoris, on li han diagnosticat bronquitis.

Tant Institucions Penitenciàries com l'hospital han confirmat el trasllat de Zaplana, encara que no han detallat els motius del mateix per raons de confidencialitat de la informació clínica.

El seu advocat, que ja va demanar sense èxit la seua llibertat per raons humanitàries, ha remés aquest dilluns un nou escrit a la titular del jutjat d'instrucció número 8 de València per a reclamar la seua posada en llibertat condicional o, en qualsevol cas, una mesura de presó atenuada.

En l'escrit apel·la al risc vital de Zaplana davant de la gravetat del seu estat de salut, ja que presenta un quadre profund d'immunosupressió i un risc major de contraure infeccions.

La jutgessa ja va rebutjar a l'inici de juny la seua posada en llibertat d'acord amb el criteri de la fiscalia, que estima que existeix risc de fugida i de destrucció de proves.

El 5 de juny, l'expresident valencià va ser traslladat durant unes hores al mateix centre hospitalari, en aquest cas per a rebre el tractament i passar els controls habituals per la leucèmia.

Segons les fonts d'Institucions Penitenciàries, Zaplana ha ingressat d'urgència per decisió dels sanitaris de la presó de Picassent davant dels problemes respiratoris que presentava. 

L'exministre està a la presó des del 24 de maig després de ser detingut pel cas Erial, en el qual se l'investiga per delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació de cabals públics, tràfic d'influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental, associació il·lícita per a delinquir i grup criminal.

També et pot interessar

stats