Zaplana demana al jutge que li desbloquege les pòlisses per a afrontar 9.000 euros en despeses mèdiques

En l'escrit explica que després del bloqueig dels fons, l'expresident de la Generalitat continua havent de rebre tractament mèdic "freqüent" per la seua leucèmia

Zaplana en imatge d'arxiu
Zaplana en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'expresident de la Generalitat i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, ha sol·licitat al jutge del cas Erial que li desbloquege les pòlisses d'assegurança per a afrontar les despeses mèdiques derivades de la seua leucèmia i d'una pneumònia a conseqüència de la covid-19. En total, ha presentat factures per import de 9.060 euros totes corresponents a 2021.

Així es desprén de l'escrit, que ha remés el lletrat de Zaplana al jutjat d'instrucció número 8 de València encarregat del cas Erial, en el qual s'investiga el suposat pagament de les comissions rebudes per les adjudicacions del servei de la ITV i el Pla Eòlic Valencià.

Després d'obrir-se el procediment i la detenció de l'exministre el maig de 2018, el jutjat va ordenar el bloqueig de comptes i productes de qualsevol classe oberts a nom de Zaplana, bé com a titular o bé com autoritzat.

En aquell moment, Zaplana disposava d'una pòlissa, el prenedor de la qual era Telefónica –empresa de la qual formava part–, oberta des de desembre de 2015. L'investigat rebia anualment unes quantitats de diners que no s'aportaven al pla de pensions perquè excedien el màxim que tenia desgravació fiscal. A més, disposava d'una pòlissa col·lectiva amb reembossament dental. Des d'aquestes pòlisses es tornaven les despeses mèdiques.

En qualsevol cas, no es tractava –tal com al·lega Zaplana en el seu escrit– d'uns fons depositats, sinó d'un contracte d'assegurança en què el prenedor i qui abonava la prima era l'empresari i no el treballador. Així, l'investigat no va realitzar "en cap moment" aportació a les companyies d'assegurances, sinó que aquestes eren realitzades per Telefónica en el marc dels plans de previsió social dels seus empleats.

Després del bloqueig d'aquests fons, Zaplana –recorda en el text– continua havent de rebre tractament mèdic "freqüent" per la síndrome mielodisplàstica que pateix, amb evolució posterior a leucèmia. "Requereix atenció mèdica freqüent, cures especials i assistència hospitalària ambulatòria freqüent", indica.

També et pot interessar

stats