Vox vol retirar llibres LGTBI de les seccions infantil i juvenil de les biblioteques de Castelló de la Plana

Argumenten que és necessari "complir la llei" per a acabar amb l'"adoctrinament" que, a parer seu, provoquen aquests volums

Un dels llibres que s'han traslladat de secció
Llibres de temàtica LGTBI / À Punt NTC

El Grup de Vox a l'Ajuntament de Castelló de la Plana sol·licitarà a la regidora de Cultura, María España, que retire els llibres amb temàtica LGTBI i de diversitat sexual de la secció d'infantil i juvenil de les biblioteques municipals de la ciutat.

El portaveu del grup i regidor de Família, Alberto Vidal, ha justificat la decisió, seguint els passos del que el seu partit ja ha sol·licitat a Borriana, en la necessitat de "complir la llei" i per a acabar amb l'"adoctrinament" que, a parer seu, provoquen aquests llibres. La diferència és que a Borriana té competències de Cultura, mentre que a Castelló de la Plana recauen en una regidora del PP, però en els dos municipis els dos partits governen en coalició.

A Borriana fa una setmana el regidor de Cultura, Jesús Albiol, va ordenar mitjançant una provisió que es retiraren immediatament tots els llibres amb contingut de diversitat sexual de l'àrea infantil i juvenil de la Biblioteca Municipal, i va demanar que es traslladaren a una nova àrea especial per a adults creada per a tal fi.

Compromís va denunciar la “censura” que suposava aquesta mesura i l'endemà, un informe tècnic emés per la Biblioteca Municipal va assenyalar que els llibres de temàtica LGTBI que estan en la zona infantil i juvenil s'hi han de quedar, tot assenyalant que els llibres que es pretenia retirar estan destinats a públic infantil i juvenil, i segons la llei, els pertoca estar en aquesta secció.

La mateixa vesprada, l'alcalde de Borriana (Plana Baixa), Jorge Monferrer, del PP, va garantir en un comunicat que l'Ajuntament no censurarà ni retirarà cap llibre de la Biblioteca Municipal, i va assegurar “no compartir” les afirmacions del regidor de Vox i va defendre que el govern municipal que encapçala “sempre complirà la llei, té un full de ruta clar i una visió de futur per al municipi”.

No és la primera polèmica que afecta els llibres amb temàtica LGTBI a Castelló de la Plana. El 2021 l'associació Advocats Cristians va portar als tribunals el lliurament de 32 llibres “d'ideologia LGTBI” en onze instituts públics i en el Centre Pi Gros fet per l'Ajuntament defenent que “és intolerable que en centres públics es faciliten llibres a menors que promouen pràctiques tan nocives com el sexe amb drogues”.

També et pot interessar

stats