Vox no aclareix si les conselleries usaran les normes de l’AVL

El PP aposta per la llibertat d’usar el valencià i/o castellà mentre l’oposició critica “ingerències” de Mazón en l’Acadèmia

La síndica de Vox, Ana Vega / À Punt NTC

Primera junta de síndics, després del descans d'estiu, i Vox fa equilibris amb el valencià. La síndica del grup parlamentari, Ana Vega, diu que respecten l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, però no aclareixen si les conselleries que governen utilitzaran les seues normes. “Respectem la llei i l’AVL està en l’Estatut, i crec que no hi ha problema perquè nosaltres som respectuosos amb la legalitat vigent”, ha assegurat. 

Sobre les Normes del Puig, alienes a la normativa oficial de la mateixa AVL, i que va defendre la presidenta de les Corts, de Vox, Llanos Massó, Vega afig que allò que pensa una persona “no és el que pensa la institució”.  

El grup parlamentari popular tanca files al voltant d'una idea força: llibertat i respecte per a les dos llengües oficials, valencià i castellà. També per a les conselleries, després que Agricultura haja deixat de publicar en valencià no normatiu arran de la polseguera que això va generar i ho faça ara només en castellà. “Si els consellers volen publicar en castellà em sembla bé, de la mateixa manera que durant huit anys s’ha publicat en valencià i ens pareixia tan bé que no hem dit res mai”, apunta el portaveu popular Miguel Barrachina. 

Els dos grups en l'oposició, PSPV i Compromís, també sobre el valencià, critiquen que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, demane gestos a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua. La socialista Rebeca Torró assegura que no entén que “creen un problema on no existia”, mentre que Joan Baldoví demana al cap del Consell que faça “el gest de parlar valencià” i “defenga la llengua dins del mateix govern”. 

També et pot interessar

stats