Vox es desmarca del PP contra l'amnistia, però mantindrà la col·laboració en les comunitats

Demanen que el PP impedisca la tramitació de la llei d'amnistia al Senat, on els populars tenen majoria. El PP ja ha traslladat la seua negativa a impedir aquesta tramitació

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga en la seu nacional del partit aquest dilluns a Madrid
El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, en la seu nacional del partit aquest dilluns a Madrid / Alberto Ortega (Europa Press)

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit es desmarcarà a partir d'ara del PP d'Alberto Núñez Feijóo per l'absència de col·laboració per a armar una estratègia conjunta contra Pedro Sánchez i l'amnistia, denunciant el que ells veuen com a "atacs i menyspreus".

Vox fa setmanes que reclama al PP una acció coordinada contra els pactes d'investidura i la llei d'amnistia, enlletgint als populars el que ells creuen que és tebiesa a l'hora de combatre a Pedro Sánchez.

Demanen particularment que el PP impedisca la tramitació de la llei que regularà la mesura de gràcia al Senat, on els populars tenen majoria.

Del seu costat, el PP ja ha traslladat la seua negativa a impedir aquesta tramitació i a emprendre accions comunes amb els de Santiago Abascal.

Garriga ha recriminat al PP que "convoque manifestacions el diumenge" per a protestar contra l'amnistia als encausats pel procés, però aconseguisquen un pacte amb PSOE i Sumar per a les comissions del Congrés.

"És l'evidència que el PP no vol, no està disposat a protagonitzar aquesta acció coordinada per a frenar aquest colp de Sánchez", ha lamentat el secretari general de Vox, que ha subratllat que Feijóo i Génova "han decidit anar d'una banda".

El secretari general de Vox ha recordat que van donar suport a la investidura fallida de Feijóo i els han donat suport en les seues convocatòries als carrers per a protestar contra l'amnistia en entendre "que és el que tocava, apartar les sigles i defensar la nació". Però, a canvi, han rebut "atacs, menyspreus i pactes amb Sánchez i Sumar".

No obstant això, el secretari general de Vox ha volgut deixar clar que la col·laboració amb el PP en els parlaments autonòmics on cogovernen es mantindrà.

També et pot interessar

stats