Feijóo considera "una humiliació insuportable" que el mediador entre el PSOE i Junts siga un "expert en guerrilles"

El PP ha celebrat un nou acte a Madrid per a protestar contra l'amnistia i "reivindicar els principis i valors de la Constitució"

Alberto Núñez Feijóo, líder dels populars, en l'acte celebrat pel partit al temple de Debod de Madrid / PP

Nova manifestació del PP contra l'amnistia celebrada aquest diumenge a Madrid. Envoltat de milers de persones, el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat que 45 anys després d'aprovar-se la Constitució, els populars es manifesten hui "per a reivindicar els seus principis i valors".

Feijóo també ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de posar "un suposat expert en negociacions entre terroristes i guerrilles llatinoamericanes" per a mediar entre Espanya i Catalunya, després que aquest dissabte es coneguera que el diplomàtic salvadorenc Francisco Galindo Vélez és el verificador en la taula de negociació entre el PSOE i Junts. El líder popular ha exigit a Sánchez el "cessament d'aquest despropòsit" que considera que "és una humiliació insuportable".

"Exigisc en nom d'aquest país que cesse aquest despropòsit per a comprar més temps per a viure a la Moncloa. En nom dels espanyols, no", ha puntualitzat. Així mateix, el president del PP ha afegit que no acceptaran "l'opacitat amb la qual Sánchez es reuneix i negocia en la clandestinitat en nom dels espanyols".

Aquesta és la tercera gran mobilització contra l'amnistia que convoca el PP, després de les celebrades els passats 24 de setembre i 12 de novembre, aquesta última convocada a totes les capitals d'Espanya alhora.

El president del PP ha assegurat que aquesta no serà l'última vegada que convocaran "tots els espanyols que creuen en la llibertat, en la convivència i la igualtat". I li ha dit al PSOE que si no li agraden aquestes mobilitzacions, "es preparen perquè n'hi haurà moltes més".

La protesta, a la qual han assistit 15.000 persones segons el PP, i 8.000 segons la delegació del govern espanyol, s'ha celebrat al temple de Debod, situat a escassos 600 metres de la seu del PSOE al carrer de Ferraz. L'acte ha comptat amb la presència d'altres càrrecs del partit com la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida i la secretària general del PP, Cuca Gamarra.

També hi han participat els presidents de Múrcia, Fernando López Miras, i el d'Aragó, Jorge Azcón, així com la nova direcció del comité executiu del partit.

Posteriorment, a les 13:00 hores, un miler de persones convocades pel partit d'ultradreta Vox, s'ha concentrat enfront de la seu del PSOE, al carrer de Ferraz. Els manifestants han protestat amb pancartes contra Sánchez, Puigdemont i contra l'amnistia i a l'inici de la mobilització un home ha sigut detingut per atemptat contra l'autoritat, segons ha informat la delegació del govern. La detenció s'ha produït a l'inici de la manifestació en intentar saltar-se el cordó policial, ja que el carrer de Ferraz i els seus voltants han estat tancats al trànsit per a evitar incidents.

Puigdemont: "Associen pactar amb l'adversari a un acte de feblesa"

L'acte del PP arriba l'endemà de la primera reunió de la taula bilateral de negociació entre el PSOE i Junts, celebrada aquest dissabte a Ginebra (Suïssa). La trobada va tindre lloc en "un ambient cordial i de treball", segons van expressar en un comunicat idèntic ambdós partits. A més, en acabar aquesta primera trobada es va desvelar el nom del verificador internacional que s'encarregarà de mediar entre les parts. Es tracta del diplomàtic salvadorenc Francisco Galindo Vélez, que va exercir com a ambaixador d'El Salvador a França entre el 2010 i el 2015 i després va prestar servei al capdavant de l'ambaixada salvadorenca a Colòmbia entre el 2016 i el 2020.

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat de Catalunya, ha fet aquest diumenge les primeres declaracions sobre la trobada del seu partit Junts i el PSOE a Ginebra. En un missatge publicat en X ha expressat que "el pacte no té el prestigi social que lamentablement té la testosterona dels qui prometen vessar la sang per salvar la pàtria; per això associen pactar amb l’adversari —o l’enemic— a un acte de feblesa, o de covardia, o de traïció".

També et pot interessar

stats