Villarejo assegura que va reunir-se amb Rajoy i que estava al dia de l'operació Kitchen

L'excomissari diu en la comissió d'investigació del Congrés que va trobar-se amb l'expresident del govern i del PP "tres o quatre" vegades més

El comissari jubilat José Manuel Villarejo, aquest dimecres en el Congrés
El comissari jubilat José Manuel Villarejo, aquest dimecres al Congrés / Chema Moya (Efe)

El comissari jubilat de la Policia Nacional José Manuel Villarejo ha reiterat al Congrés que el març de 2014 va acudir a una reunió a la seu del PP al carrer Génova de Madrid per a veure's amb l'aleshores president del govern espanyol i d'aquest partit, Mariano Rajoy, amb l'objectiu d'assegurar-se que ell donava les ordes i estava darrere de l'operació Kitchen. Així es coneix la suposada trama parapolicial orquestrada per a espiar a l'extresorer del PP Luis Bárcenas amb càrrec als fons reservats de l'Estat. 

És la segona vegada que Villarejo compareix en la comissió parlamentària que investiga el suposat ús de mitjans del Ministeri de l'Interior per a dur a terme els treballs d'espionatge a Bárcenas, a la recerca de documentació que poguera comprometre el PP. En la segona fase d'aquesta comissió, que s'ha obert aquest dimecres, l'excomissari s'ha reafirmat en la versió que va donar en la primera compareixença sobre els contactes telefònics que suposadament va mantindre amb Rajoy per a parlar sobre l'operació Kitchen. Però aquesta vegada ha afegit que va assistir a una reunió amb ell al despatx de María Dolores de Cospedal en la seu del PP perquè volia tindre garanties que era l'expresident qui li estava "donant les ordes" i que no era "una invenció" dels enllaços.

Aquella és la impressió que tenia, ha relatat als diputats, després que Rajoy li fera preguntes concretes a través de l'SMS sobre els avanços de l'operatiu, del qual Villarejo informava puntualment els seus "enllaços": l'exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i el número dos d'aquest últim, Francisco Martínez. Les contestacions a Rajoy "eren breus i curtes com les seues preguntes", ha afirmat l'excomissari, que ha reconegut que es va arribar a molestar perquè feia l'efecte que l'expresident "no es fiava dels interlocutors".

A preguntes del diputat del PSOE Felipe Sicilia, ha dit que no va "arribar a saber" si Bárcenas tenia informació compromesa per al PP, com temia la cúpula. En concret, ha confirmat que a la reunió de 2014 al despatx de Cospedal també va assistir un advocat del PP. A més d'aquesta trobada, Villarejo ha reiterat que s'ha vist amb Rajoy "en tres o quatre ocasions" però que en cap d'elles va mantindre conversa amb ell sobre l'espionatge a Bárcenas. 

També et pot interessar

stats